65 yaş üstü vatandaşlara otobüste kötü muamele

4 Mart 2014 Tarihli Resmi Gazete’de “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları’ Yönetmeliği” yayınlandı. Yön...

4 Mart 2014 Tarihli Resmi Gazete’de “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları’ Yönetmeliği” yayınlandı.

Yönetmelik 65 yaş üstündekilere şehir içi toplu taşıma araçlarında bedava, şehirlerarasında demiryolları ve denizyollarında yüzde 50 indirimli seyahat imkanı sağladı.

65 yaş üzerindekilere şehir içinde toplu taşıma araçlarında seyahat ücretsiz.

65 yaşın üzerindeki kadınlar ve erkekler; “Şehir içinde yolcu taşıması yapan, demiryolları ve denizyolları araçlarından, Belediyelere veya belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere ait taşıt araçlarından (otobüs, metrobüs, metrodan), Belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden (Halk otobüslerinden) ücretsiz olarak yararlanacaklar” deniliyor.

Ve bunların ücreti de belirli periyotlarda şoförlere ödeniyor.

Ancak 65 yaş üstü kartı basan yaşlılara karşı şoförlerin hoş olmayan tavırlar takınmaları rahatsız ediyor.

Özellikle de Değirmendere-İzmit arasında yolcu taşıyan kooperatif şoförlerinin imalı sözleri ve hareketleri yaşlıları rahatsız ediyor.

Vatandaşlar, “Sonuçta bu kart devlet tarafından 65 yaş üstündekilere verilmiş. Bu konuda sıkıntı yaşayan şoförlerin taleplerini yetkili makamlara bildirmesi daha mantıklı olur. Bizleri rencide etmeye kimsenin hakkı yok. Bu yüzden şoför kardeşlerimizin kendilerine çeki düzen vermesini istiyoruz. Farklı muamele görmek bizleri üzüyor” diyor.

02 Kas 2018 - 19:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.