Minibüsçüye müjde

Büyükşehir meclisinde ücretsiz binişlerde devletin verdiği 1000 liranın minibüsçülerin açığını kapatmaması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi bu açığı kapatmak için Ulaşım Daire Başkanlığı verdiği önerge gündeme alında ve önümüzdeki ay incelenerek meclise getirilmesine karar verildi

Süriye ÇATAK TEK -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle meclise vekili Zekeriya Özak başkanlık etti. 110 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda önemli gündem maddeleri görüşüldü. Toplantı başlamadan silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan anıldı ve ailesine sabır dilendi.

ZİRVE MARKA OLDU

Meclise geçilmeden önce Büyükşehir’in çalışmaları hakkında bilgi verildi. Her ay bir konu üzerinde meclise bilgi veren Büyükşehir bu ay Kartepe Zirvesini anlattı. Zirvenin başarılı geçtiği ve Kocaeli’nin ulusal ve uluslararası konulara ne kadar duyarlı olduğunun zirvede çok net ortaya çıktığı belirtildi. Zirve ile Kocaeli’nin Türkiye ve Dünyada tanıtımının da yapıldığına dikkat çekildi. Basında zirvenin nasıl görüldüğünün izlendiği mecliste zirvenin artık bir marka haline geldiği belirtildi.

KÖRFEZİÇİN BÜYÜK ADIM

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı İzmit Körfezi’nin Bütünleşik Çevresel Yönetimi ile ilgili meclise bilgi verildi. Kentteki tüm limanların bir araya getirilerek, Kocaeli limanı olarak Büyükşehir’in başkanlığında tek elden yönetilmesi gerektiği belirtildi. Dünya’da olan örneklerin incelendiğini söyleyerek, bu çalışmanın bakanlıklar düzeyinde hayata geçmesi için çalışma yapılacağı söylendi.

TEPEKÖY GÖLETİ NE OLDU

Meclis gündemine geçilmeden önce CHP Grubundan 3 önerge meclise verildi. CHP’liler Karamürsel Tepeköy Karamürsel Tepeköy Göletinin geçtiğimiz yıl tamamlandığını ancak altındaki kaçaklardan dolayı gölette su birikmediğini belirten CHP’liler, köylülerin de sulama suyu bulamamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. CHP’liler, gölette sızıntıların tespit edilip edilmediğini, köylülerin aynı sıkıntıları 2019 da yaşayıp yaşamayacağını sordu. CHP’liler konu ile ilgili yazılı açıklama istedi.

ÜCRETSİZ KARTLAR İÇİN ÖNEMLİ ÖNERİLER

65 yaş üstü ücretsiz kartlarla ilgili yaşanan sıkıntıları gündeme getiren CHP’liler, sıkıntıların giderilmesi için 3 öneride bulundu. Ücretsiz kartları cipli hale getirilmesini ve bu kartlara kişi başına düşen kontör adedi yüklenmesi gerektiği belirtildi. Kartlar Türkiye’nin her yerinde geçerli olmasını isteyen CHP’liler, cipli kimlik kartlarına da bu tür yüklemeler yapılarak ücretsiz ulaşım kartına da gerek kalmaması sağlanabileceğine dikkat çekildi.

HALKEVİ BİNASI NE OLACAK

CHP’liler uzun yıllardır restorasyonu gündemde olan Halkevi binasının ne olacağını da Büyükşehir Belediye yetkililerine sordu. Binanın adeta yıkılma ile karşı karşıya geldiğini belirten CHP’liler, belediyenin bu yıkımı seyir mi edeceğini yoksa restorasyon ile ilgili kent halkına bir müjde mi vereceğini sordu.

ÜCRETSİZ BİNİŞLER İÇİN MÜJDE

Halkevi binası ile ilgili bilgi veren Başkanvekili Zekeriya Özak, “Bu binanın mülkiyeti bizde değil. Elbette çok önemli bir bina. Valiliğimiz proje yaptı. Anıtlar Kurulu’nun onayına sundu. Şimdi kurulun onayı bekleniyor. Bina kendi haline bırakılmamış, sürecin takipçisiyiz” dedi. Ücretsiz ulaşım ile ilgili verilen önergeyi de değerlendiren Özak, “Şu anda ücretsiz biniş için devlet 1000z lira destek veriyor. Ancak bu binişleri karşılamıyor. Şimdi biz bu farkı vermek için çalışma yapıyoruz. Komisyondan geldikten sonra kararımızı vereceğiz” dedi.

15 Kas 2018 - 15:47 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.