Gurbetçi yazardan iki kitap

BAHATTİN Omurcan. 1971 yılında Almanya'ya gitti. Emekli olduktan sonra da 2013 yılında ülkeye kesin dönüş yaptı. Omurcan, İl Kültür ve Turizm Müdür...

BAHATTİN Omurcan.

1971 yılında Almanya'ya gitti.

Emekli olduktan sonra da 2013 yılında ülkeye kesin dönüş yaptı.

Omurcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Ziyaretin sonunda Omurcan iki yılda kaleme aldığı, ”Niye Geldim Almanya’ya” ve “Kalem” adlı eserini kütüphanede de değerlendirilmesi adına Adnan Zanburkan’a hediye etti.

Kitaplar hakkında da bilgi veren Omurcan, Almanya’daki ilk kuşak gurbetçilerin yaşadıklarına dair sıkıntıları, “Niye geldim buraya” sorusuyla bu kitaba aktardığını söyledi. Öte yandan diğer kitabı olan “Kalem”i ise kafanın bir sesi olarak adlandırdı. Adnan Zanburkan da ziyareti ve hediyesi için yazar Omurcan’a teşekkür etti.

23 Kas 2018 - 14:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.