Geleceğimiz çocuklarda

GEBZE Teknik Üniversitesi, MÜSİAD ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığında düzenlenen ve İSTKA tarafından da desteklenen PİHMED’in ‘Geleceğimizi Kodlayalım Projesi’nin açılış toplantısı düzenlendi

Törende liseli gençlere hitap eden GTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan, “Proje kapsamında eğitim vereceğimiz çocuklarımız bizim geleceğimiz, ülkemizin yarınlarıdır. Anadolu’ya gelişimizin 1000. yılına tekabül eden 2071 yılında Türkiye’nin bir numaralı dünya gücü olması bizlerin değil çocuklarımızın elindedir. Çocuklarımızın doğru gelişimini sağlamak da bizlerin sorumluluğundadır.” dedi.

İHTİYACIMIZ VAR

Konuşmasında teknik bilginin önemine değinen ve teknolojinin gençlerdeki yansımalarına değinen Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan, ortağı olmaktan onur duyduğunu belirttiği ‘Geleceğimi Kodluyorum’ gibi projelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kodlama öğrenmenin zorunluluğuna vurgu yapan Rektör Aslan, “Çocukların, akıllı cihazlar ve bilgisayarla tanışmaları günümüz koşullarında kaçınılmazdır. Dikkat edilmesi gereken, bu cihazlarla geçirdikleri süreler ve hangi amaçla kullandıklarıdır. Kodlama eğitimleri sayesinde çocukların bu cihazlarla geçirdikleri sürelerin olumsuz etkileri ortadan kaldırılarak onların gelişimlerine olumlu olabilecek bir hale dönüştürülebilir" dedi.

04 Ara 2018 - 15:30 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.