Kocaeli Anneleri’nden eğitime tam destek

Gönüllülük esasıyla eğitim, seminer ve özel projelerle çalışmalarına tam hız devam eden Kocaeli Anneleri Derneği, geçtiğimiz akşam Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği tiyatro etkinliği ile güzel bir amaç için bir araya geldi

Kocaeli Anneleri Derneği, daha çok çocuk okusun diye yola çıkarak düzenlediği tiyatro etkinliğiyle eğitime tam destek vermeye devam ediyor. Beykoz Eğitime Destek Derneği işbirliğiyle gerçekleşen “Efsane Kuru Fasulyeci” oyununda, tamamının kadınlardan oluştuğu gönüllüler farklı kültürlerden kadınları canlandırdı. Anadolu topraklarında egemen olan imparatoriçeler, prensesler ve modern Türk kadını temsil edildi. Oyuncular; Falcı Cassandra, Bizans İmparatoriçesi Theodora, Tanrıça Afrodit, babası tarafından Kız Kulesi’ne kapatılan Prenses Sofya, Anadolu kadını Şirin ve günümüz iş kadını Mine tiplemeleriyle adeta sahnede büyüdüler. Meşhur kuru fasulyeci dükkanında bir araya gelen Anadolu kadınlarının oyunda, kadının gücü ve kadına şiddetin son bulması gibi güzel mesajlar verirken, gelirin öğrencilere burs olarak bağışlanacak olması etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

TEŞEKKÜR ETTİ

İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve Zeynep Emiroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İzmit İlçe Jandarma Komutanı İnanç Marım ve eşi, Genç Kocaelililer Derneği Başkanı Umut Ongül, Olimpiyat Yıldızları Spor Kulübü Başkanı Tolga Havuç, Kocaeli Kaya Şirketler Topluluğu Başkan Vekili Mehmet Kaya, Bahçeşehir Kocaeli Okulları Müdürü Mahmut Kalcı, Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir, Kartepe Belediyesinden Nurdan Köksal gibi birçok ismin katıldığı gecede Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya, katılımcılara teşekkür etti.

19 Ara 2018 - 13:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.