Temayül bitti sıra atamada

AK Parti’de ilçe başkanları belediye başkan adayı olmak için istifa eden 7 ilçede temayül yoklaması tamamlandı. Temayül yoklamasının ardından yapılacak istişare çalışmasının ardından önümüzdeki hafta 7 ilçe başkanlığına atama yapılması bekleniyor

Süriye ÇATAK TEK -AK Parti’de genel merkez tarafından belediye başkan aday adayı olmaları için istifaları alınan 7 ilçe başkanın yerine yapılacak atama için temayül yoklaması yapıldı. 7 ilçede gerçekleştirilen temayül yoklaması AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Marmara Bölge Koordinatörleri Ali Sevinç, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve il başkan yardımcılarının gözetiminde yapıldı. Genel Merkez’in temayül yoklamasının ardından önce ilçe belediye başkan adaylarını ardından da ilçe başkanlarını açıklaması bekleniyor.

KATILIM YÜKSEK

AK Parti’de Genel Merkez tarafından belediye başkan aday adayı olmaları için istifaları istenen İzmit, Kartepe, Gölcük, Derince, Körfez, darıca ve Çayırova ilçe başkanlarının yerine atama yapılması için temayül yoklaması yapıldı. 7 ilçede sadece tek adaylı ilçe Derince olurken, diğer ilçelerde adaylar teşkilatlara isimlerini yazdırmak için yarıştı. Toplam 914 teşkilat üyesinin 12 ilçede oy kullanma hakkı olduğu temayül yoklamasına katılım yüzde 98 civarında olduğu belirtildi.

TEŞKİLATLARA SORDULAR

İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ve Bölge Koordinatörlerinden İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca İzmit, Derince ve Körfez ilçelerini gezerken, Koordinatörlerden Ali Sevinç ve Muhammet Balta ise Gölcük, Kartepe, Darıca ve Çayırova ilçelerindeki seçimleri il başkan yardımcıları ile birlikte yaptı. Derince’de süreç ile ilgili açıklama yapan Tülay Kaynarca, genel merkezin istifa eden ilçe başkanlarının yerine atama yapmak için öncelikle teşkilatlara sormayı tercih ettiğini kaydetti.

İSTİŞARE YAPILACAK

7 ilçede temayül yoklamasını gözlemlediklerini ifade eden Kaynarca, “7 ilçemizde temayül yoklaması çok koordineli bir şekilde sürüyor. Arkadaşlarımız güzel bir çalışma yapmışlar. Gerçekten takdir ediyoruz. Temayül yoklamasının ardından il binamızda eski ilçe başkanları, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kanaat önderlerimizle istişareler yapacağız. Bu istişarelerde genel merkez tarafından önemsenecektir.

3 İSİM DAVET EDİLECEK

Temayül yoklaması ve istişarelerin ardından genel merkezimiz her ilçeden 3 adayı Ankara’ya davet edecek. Genel Merkez teşkilat başkanımız adaylarla yapacağı görüşmeden sonra kararı açıklayacak. Arkadaşlarımızın hepsi ilçe başkanlığı yapacak yetkinliktedir. Önümüzdeki hafta atama sürecinin de tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

İZMİT’E 4 ADAY

İzmit’e saat 10.00’da başlayan temayül yoklamasında oy kullanma hakkı olan 201 teşkilat üyesi sandık başına geldi. İzmit’e ilginin yoğun olduğu temayül yoklamasında 4 aday yarıştı. Mevcut İl Başkanvekili Rifat Akbaş, İl Başkan Yardımcısı Ali Güney, İl Başkanı Yardımcısı Havzullah Yaydemir, ilçe yöneticileri dışında Hüseyin Öz aday oldu. Adaylar arasında ilçe yöneticileri 3 ismi yazarak oy kullandı. İlçe binasında kurulan 1 sandık ve iki kabinde oylama yapıldı.

TEK ADAY

AK Parti’nin 7 ilçede yapılan ilçe başkanlığı temayül yoklamasında 6 ilçede çok sayıda aday yarışırken sadece Derince’de tek resmi aday oldu. Mevcut ilçe başkanvekili Selçuk Çakıroğlu resmi olarak başvurusunu yapan tek isim oldu. Ancak genel merkezin 3 isim zorunluluğu nedeniyle teşkilat üyeleri Çakıroğlu’nun ismini ilk sıraya yazdığı ve ardından usul gereği iki isim daha yazdığı belirtildi.

KÖRFEZ’DE HEYECAN VARDI

İlçe Başkanı Şener Söğüt’ün istifa etmesinin ardından Körfez’de 132 teşkilat üyesi ilçe başkanı ataması için temayül yoklamasında sandık başına gitti. Körfez’de mevcut ilçe başkanvekili Ramazan Tuna ile birlikte Fehmi Öztürk, Şaban Aydın, Halil küçük ve Mehmet Sinan Fidan yarıştı. Adaylar ilçe binasında gelen teşkilat üyelerini karşılarken Belediye Başkanı İsmail Baran’da ilçeye gelerek oyunu kullandı.

KARTEPE’DE 5 ADAY

AK Parti Kartepe ilçe Başkanı Mustafa Kocaman’ın belediye başkan aday adalığı için istifa etmesinin ardından yerine atama yapılması için temayül yoklaması yapıldı. Kartepe’de mevcut ilçe başkanvekili Faruk Baysal ile birlikte meclis üyesi Ahmet Atlı, Abidin Akyol, Şeref Merttürk ve Sadık Yılmaz yarıştı. İlçede yapılan seçimlerde Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’de oyunu kullananlar arasında yer aldı. Kartepe’de teşkilat üyeleri sandık başına erken saatlerde geldi.

ÇAYIROVA’DA 6 ADAY

Temayül yoklaması yapılan diğer ilçelerden Gölcük’te Çetin Seymen, İbrahim Ulufer, Mustafa Gürdal ve İbrahim Özkal yarışırken, Darıca’da ise sadece resmi olarak iki isim başvuruda bulundu. Darıca’da mevcut başkanvekili Ufuk Acay ve İbrahim Pilavcı yarıştı. En fazla adayın olduğu ilçe ise Çayırova oldu. Çayırova’da Ekrem Karahan, Şahin Çat, Mehmet Özdemir, İsmail Tüysüz, Bahadır Büyükkeleş, Fatih Danışmaz olmak üzere toplam 6 aday yarıştı.

19 Ara 2018 - 15:28 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.