Bugün biraz hava atmak istiyorum

CHP PM son kararını verdi ve İzmit adayı Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet oldu. Hürriyet ile ilgili düşüncelerimi uzun uzun yazacağım a...

CHP PM son kararını verdi ve İzmit adayı Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet oldu.

Hürriyet ile ilgili düşüncelerimi uzun uzun yazacağım ama önce biraz kendi hakkımı teslim etmek istiyorum.

Gazetecilik dedikodu yapma işi değildir.

Ama gazeteci öngörülerini –kendi inanacağı ölçüde delillendirebilirse- yazmalıdır. Bu aynı zamanda meslektaşlarına haber atlatmak anlamına da gelir.

Söz konusu İzmit ve Kocaeli ise bugün hava atmak benim hakkım ve siz okurlarımızın izniyle ben o hakkımı kullanmak istiyorum.

HÜRRİYET’İN ADAYLIĞINI İLK ÖNCE BEN YAZDIM

Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit adayı olabileceğini yazmak Kocaeli’deki her gazeteci için kolay lokmadır. Ama CHP’nin İzmit adayı “Fatma Kaplan Hürriyet” diye 20 gün önceden yazmak her baba yiğiden harcı değildir.

Ben yazdım.

Çok İddialı Bir Yazı: İşte CHP’nin Adayları” başlıklı yazım 1 Aralık günü gazetemizin manşetinde “CHP’nin İzmit Adayı Hürriyet” başlığıyla yer aldı.

Bakın o yazıda neler demişim:

“Başlık böyle olunca yazıdan beklentinin de yüksek olacağının bilincindeyim. O yüzden çok net bilgiler yazacağım.

CHP’nin Kocaeli ve Ankara’daki temsilcilerinin ağızlarını bıçak açmıyor. Adaylar ile ilgili tek somut veri alamıyorsunuz. Ama ben CHP Genel merkezi’nde kendi imkanlarımla 3- 4 gündür Kocaeli adaylarının kim olacağı ile ilgili araştırma yapıyorum. Ve –elbette resmi değil- ama bana göre net verilere ulaştım.

Durum anlaşıldıysa en önemli ismi açıklıyorum.

İZMİT- Fatma Kaplan Hürriyet.

Fatma Hanım tüm anketlerde CHP’lilerin ve seçmenin en sıcak baktığı aday profili. Bu yüzden ilk önceleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için düşünülen Hürriyet, Selman Yıldırım’ın aday olmaktan vazgeçmesiyle İzmit’e kaydırıldı. İYİ Parti tabanına da sıcak geleceği düşünülen Fatma Kaplan Hürriyet’e İzmit adaylığı şimdiden hayırlı olsun. Zaten o da çalışmalarına fiilen başlamış durumda.

Bazıları “Daha adayların açıklanmasına var, bunları nasıl yazıyorsun” diyebilir- düşünebilir.

Saygı duyarım.

Ama ben ciddi manada teyit etmediğim hiçbir şeyi yazmam.

Bu netlikte yazmam.

CHP’nin adayları CHP’lilere ve Kocaeli’ye hayırlı olsun.”

O yazı da Gebze için Recep Dursun ve Kartepe için Cumhur Karakadılar’ın isimlerini de vermiştim.

KOCAELİ İTTİFAKI BİZDEN ÖĞRENDİ

Ama bitmedi…

Kocaeli, İYİ Parti- CHP İttifakını da bizden öğrendi…

8 Aralık’ta yine gazetemizin manşetinde bomba bir haber vardı. “Kocaeli İttifak Masasında” başlıklı haberde şu ifadeler vardı:

CHP’liler İzmit ve Büyükşehir belirsizliğini Fatma Kaplan Hürriyet’in kararsızlığından kaynaklandığını düşünse de asıl gerçek öyle değil. İlimizde CHP’nin bazı ilçeler için ağırdan davranması İYİ Parti’nin ise adaylarını açıklamamasının nedeni ittifak görüşmeleri çıktı. Kocaeli’nin, CHP- İYİ Parti ittifak görüşmelerindeki kritik illerden biri olduğu anlaşıldı. İki Parti de Başta Büyükşehir ve İzmit olmak üzere Başiskele, Körfez ve Kandıra’yı kazanmanın hesapları yapılıyor. CHP ve İYİ Parti kulislerine göre, ittifak masasında şunlar yaşanıyor. İYİ Parti CHP’den önce İzmit ve Gebze’yi istedi. Ancak CHP buna yanaşmadı. Bu kez İYİ Partililer Büyükşehir ile birlikte Körfez, Kandıra ve Başiskele’yi istedi. İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir için güçlü bir aday arayışını sürdürüyor. İzmit için öne çıkan isim ise Fatma Kaplan Hürriyet.

O haberimizde noktası ve virgülene kadar doğru çıktı.

İLKER AKŞİT’E KARŞI İLK RAUNDU KAZANDIM

Bilgilerinizi, teyit ederek haber ya da yorum haline getirdiğinizde gazetecilik keyifli hale geliyor.

Doğrusu keyifliyim.

Ben İzmit adayının Fatma Kaplan Hürriyet olacağını yazdıktan hemen sonra Sevgili İlker Akşit, 4 Aralık yazısında bana meydan okudu. İlker şunları yazmıştı:

“Değerli ağabeyim, meslek büyüğüm Adem Turgut, köşesinde geçen seçim dönemi girdiği iddiaları yazmış, bana da gönderme yapmış:

“Bütün iddiaları kazandığım için artık kimse benimle iddiaya girmiyor. Senin anlayacağın yerel seçimde işler kesat İlker! Kime sorsam iddiaya girmekten kaçıyor” diyen değerli ağabeyime “hodri meydan” diyorum.

Gel bakalım ağabey, eğer kabul edersen, seninle CHP’nin İzmit adayı için iddiaya girelim.

Sen, ana muhalefet partisinde İzmit adayının Fatma Kaplan Hürriyet olacağını yazdın.

Elbette temkinli adamsın, elbette iki düşünüp bir hareket edersin ve emin olmadan da bir şey yazmazsın ama ben farklı düşünüyorum.

CHP İzmit Adayı bana göre Fatma Kaplan Hürriyet olmayacak.

Adem Ağabey…

Seninle bunun için iddiaya girerim, adını da sen koy; istersen takım elbisesine de olur…”

İlker ile iddiaya girmedim ama ilk gördüğümde dedim ki, “Bak kardeşimsin senin cebini yakmak istemem o yüzden girmiyorum. Sözlerimin arkasındayım” dedim.

Sonuç ortada…

Çabuk unutan milletiz, hatırlatmak istedim.

CHP İZMİT’İ KAZANIRSA HÜRRİYET’LE KAZANIR

Dahası var…

İlker bana yazısında ikinci bir meydan okumada daha bulunmuştu:

Adem Ağabey, aday Fatma Hanım olursa, seninle ikinci iddiaya girmeye de hazırım.

Henüz AK Parti’nin adayı belli olmamasına rağmen, ben diyorum ki; Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’e çıkarsa iktidar partisi kimi aday gösterirse göstersin İzmit’i kazanacak.

AK Parti, “güçlü bir rakip algısı” nedeniyle, deyim yerindeyse varını yoğunu ortaya koyacak ve İzmit’i bırakmayacak. Ne diyorsun? 31 Mart’ın ilk iddiasına girmeye var mısın?”

İlker’i severim, onun için bu konuda da iddiaya girmeyeceğim. Ancak bu konudaki fikrimi yazmam lazım.

Fatma Kaplan Hürriyet, CHP’nin İzmit için çıkarabileceği en güçlü adaydı. Hele de ittifak olunca Hürriyet’in 2 artı 2’yi 5 ettirme ihtimali de ortaya çıktı.

Eğer CHP İzmit’i alacaksa ittifak ve Hürriyet sayesinde alacak.

HÜRRİYET’TEN ÖNDE BAŞLAYACAK TEK İSİM VAR

Tabi buradaki kritik soru Ak Parti kimi aday yapacak?

İsim ve kimin aday olacağı ile ilgili söylenti de çok. Sibel Gönül’ün adı önde görünüyor. Ama Ali Korkmaz’ı söyleyenler de az değil.

Bence maça Hürriyet’ten önde başlayacak bir isim var…

Bu tartışma daha çok su kaldırır. Öngörülerimi delillendirebilirsem bu konuyu da açıkca yazacağım.

19 Ara 2018 - 16:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.