Didem Yörükoğlu böbrek nakli bekliyor

Yaklaşık 18 yıldır şeker hastası olan, annesini kaybettikten sonra büyük üzüntü yaşayan ve 1 ay önce de böbrek yetmezliği teşhisi konulan 33 yaşındaki Didem Yörükoğlu’nun acilen böbrek nakli olması gerekiyor.

Didem Yörükoğlu Türkiye’de böbrek nakli bekleyen 24 bin kişiden sadece bir tanesi. Derince 60 Evler mevkiinde ikamet eden Didem henüz 33 yaşında ve evlilik hazırlığı yapıyor. Hayata dair gerçekleştirmeyi planladığı çok hayali var. Annesini kaybettikten sonra çok büyük üzüntü yaşamış ve strese bağlı olarak böbrek yetmezliği hastalığına yakalanmış. Arçelik Genel Müdürlüğü’nde İnsan Kaynakları departmanında çalışan 33 yaşındaki Didem Yörükoğlu’nun nedeniyle acilen böbrek nakli olması gerekiyor.

“HAYATTA YAPMAK İSTEDİĞİM ÇOK ŞEY VAR”

Hayatta yapmak istediği çok şey olduğunu ancak çaresiz kaldığını söyleyen Didem Yörükoğlu, “1 ay önce Hayatta hiç düşünmediğim bir şey aniden başıma geldi. Hayatta yapmak istediğim çok şey var. Çaresiz kaldığım bir dönemdeyim. 18 yıldır şeker hastasıyım. Annemi kaybettim ve çok stresli dönemler geçirdim. Bunların hepsi hastalığımı tetiklemiş. Şimdiye kadar hiçbir şikâyetim olmadığı için önceki evrelerde önüne geçemedik. Vücut kaşınmasıyla gittim sadece ve böyle bir şey olduğunu öğrendim. Şimdi hala hastanedeyim, 3 haftada bir kontrollere geliyorum.

“DİYALİZ İÇİN YAŞIM ÇOK GENÇ”

Diyalizi kabul etmiyorum. Çünkü yaşım çok genç ve evlilik aşamasındayım. Bu da beni çok yıpratıyor. Doktorumun dediği 0 verici olursa artı ya da eksi 2 gün içinde hem ben sağlığıma kavuşuyorum hem de vericinin bir kaybı olmuyor. Böbrek öyle bir organmış ki insanlar 1 böbrekle hayatlarını idame ettirebiliyorlarmış. Çevremde kız kardeşim ailem ve nişanlım A grubu olduğu için bana veremiyor. İsimlerini çapraz nakle yazdırdık. 0 verici olup A ya ihtiyacı olan olursa onlar kendilerininkini verip değiş tokuş olacak. Kadavrada bekleyen 24 bin kişi var. Olasılık çok düşük. Gönüllü bir verici olursa 2 gün içinde nakil oluyor. Okan Üniversitesi’nde tedavim devam ediyor” dedi.

ÇAPRAZ DONÖR YAPILABİLİR

0 grubu eksi(-) veya artı (+) donörlere ihtiyaç var. İhtiyaç Durumunda A grubu ihtiyaç duyulan böbrek nakli için değişim yapılabilir. Çevresinde A grubu böbrek bekleyen hasta varsa çapraz donör yapılabilir. Donör olabilecek kişiler için irtibat 0543 621 63 90 ve 0554 726 28 26 numaralı telefonları arayabilir.

04 Oca 2019 - 12:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.