Engelli öğrencilerden muhteşem etkinlik

Kroman Çelik İlkokulu Müdürü Zihni Aydın ve Gebze Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Fikret Tonyalı hazırladıkları proje ile Eğitim Uygulama Okulu’nun öğrencilerini Kroman Çelik İlkokulu öğrencileri ile buluşturdu.

Kroman Çelik İlkokulu Salonu’nda, Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ile birlikte sunum yapıldı. Okuldan yapılan açıklamada, “Engelsizlerin bile zorlanabileceği bir sunumu bu engelli öğrencilere yaptırabilen öğretmenlerin istemeleri halinde yapamayacakları bir iş yoktur. Hepsinin emeğine sağlık. 15 -20 yıl önce ülkemizde bulunan engellilerin pek farkında değildik. Çünkü engelli bireyler aileleri tarafından saklanıyor, duyurulmak istenmiyordu. Engelli evlatları aileler kendilerine verilmiş ceza olarak görüyorlardı. Ancak devletimiz sosyal devlet görevini daha ön plana çıkardıktan sonra engelli vatandaşlarımıza çeşitli imkanlar sağlandı. Bunlardan biriside Gebzemize bir Eğitim Uygulama Okulu açıldı. Bu okula ne kadar ihtiyaç olduğunu anlamak için okula gelmek isteyip yer bulamayan öğrencilerin sayısına bakmak lazım. Bu okul Gebze bölgesi için çok önemli bir okul, diğer ilçelerimize de böyle okulların açılması gereklidir. Biz bu okulun öğretmen ve öğrencilerinin bir programına tanık olduk” ifadelerine yer verildi.

14 Oca 2019 - 14:25 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.