Çelik: Adam öksürse dolar fırlıyor

SP’nin Dilovası Belediye Başkan adayı Ercan Dalkılıç oldu

Haftalık olağan basın toplantısında ekonomik sorunlara değinen SP İl Başkanı Nurettin Çelik “Üretim gücün olmadığı için Türk Lirası güçlü değil Adam öksürse dolar fırlıyor” dedi. Çelik Dilovası Belediye Başkan adaylarının ise Ercan Dalkılıç olduğunu duyurdu.

Arif BULUT

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık olağan basın toplantısında ekonomik sorunlara ve belediye başkan adaylarına yönelik açıklamalarda bulundu. “Onlarca yıllık birikimlerimizin nasıl heba edildiğini son 16 yılda acı bir şekilde izledik” diyen Çelik “ekonomik yönden Türkiye’yi mahvederiz” diyen Amerikan başkanına tek ses çıkartamıyoruz. Neden biliyor musunuz? 16 yıldır ekonomi onun gönderdiği ve organize ettiği parayla dönüyor da ondan. Üretim gücün olmadığı için Türk Lirası güçlü değil Adam öksürse dolar fırlıyor” dedi. Öte yandan belediye başkan adayları ile ilgilide konuşan Çelik “Kocaeli’nde aday belirleme çalışmalarımız devam etmektedir. 27 Ocak tarihine kadar tüm adaylarımızı belirlemeye çalışacağız. Seçimler mutlaka Saadet Partisi Adayının da olduğu 2 veya 3 aday arasında geçecektir. İşte bunlardan birisi de Dilovası başkan adayımız Ercan Dalkılıç olmuştur. Önümüzdeki günlerde kendisini basınla buluşturacağımız bir toplantı gerçekleştirilecektir” dedi.

RESMİ GAZETEDE “ÖZELLEŞTİRME” İFADESİ GEÇİYOR

Bu milletin emeklerini, dişinden tırnağından arttırarak açtığı fabrikaları birer birer sattılar. Özelleştirme adı altında müflis tüccar gibi mallar haraç mezat satılıyor. Şimdi sıra geldi, Sakarya Tank Palet Fabrikasına. İktidar geçtiğimiz günlerde bu konuda akılları hayrete düşürecek, adeta kelimelerin dansı diyebileceğimiz bir açıklama yaptı ve dedi ki: “Burada yapılan iş, özelleştirme değildir. Özelleştirme farklı bir şey. Buradaki olay, işletme hakkının belli şartlar, belli süreler, belli kısıtlamalar dâhilinde BMC'ye devredilmesidir, olay budur.”Peki, şimdi sormak istiyoruz; bu bir özelleştirme değilse, Resmi Gazete’de Tank Palet ile alakalı 481 sayılı Sayın Cumhurbaşkanı’nın imzası ile yayımlanan kararda neden “Özelleştirme” ifadesi geçiyor” dedi.

TAM MANASI İLE YATIRIM YAPMAZ

Sözlerine devam eden Çelik “Tank Palet Fabrikasının özelleştirildiğini ifade eden kararın altına imza atacaksınız, sonra da çıkıp ‘bu bir özelleştirme’ değil diyeceksiniz. Yaptığınız ile söylediğiniz birbirini tutmayacak. Böyle bir şey düşünülebilir mi?Siz kelimelerle oynasanız da bu bir özelleştirmedir. Bu özelleştirme usulü de en tehlikeli özelleştirmelerdendir. Çünkü özel sektör bir müddet sonra devlete geri devredeceği bir işletmeye tam manası ile yatırım yapmaz. Ülkenin en stratejik kurumlarını tehlikeye atmaktır. Burada şu soruları sormak mecburiyetindeyiz: Tank Palet ihalesi yapıldı mı, şayet yapılmadıysa neden yapılmadı, Askeri Personelin akıbeti ne olacak, Teknoloji nasıl korunacak” dedi.

EKONOMİDE ÇALACAK ALARM KALMADI

“İktidardaki arkadaşlarımız ne yazık ki ekonominin kötü gidişatına engel olamıyorlar. Çırpındıkça batıyorlar” diyen Çelik “Elde avuçta hiçbir şey bırakmayan bir politika ile ülkeyi idare etmeye çalışıyorlar. Verilen istatistikler, açıklanan rakamlar ekonomide yaşanan felaketi gözler önüne seriyor. Mızrak çuvala sığmıyor. Bakınız, Türkiye İstatistik Kurumu Ekim 2018 işsizlik rakamlarını %11,6 olarak açıkladı. Yani 2017 Ekim’den bugüne 500 Bin yeni işsizin ortaya çıktığını devletin istatistik kurumu söylüyor. İnsanlarımızda ciddi bir geçim sıkıntısı var. Kuru laf kalabalığından ziyade, kendi sıkıntılarına acil bir çözüm bekliyor” ifadelerini kullandı.

BANA NE AMERİKADAN

Çelik sözlerinin sonunda “Rahmetli Erbakan hoca “bana ne Amerika’dan” diye meclis kürsüsünden yiğitçe Allah’a güvenerek bağırırken bugün “ekonomik yönden Türkiye’yi mahvederiz” diyen Amerikan başkanına tek ses çıkartamıyoruz. Neden biliyor musunuz? 16 yıldır ekonomi onun gönderdiği ve organize ettiği parayla dönüyor da ondan. Üretim gücün olmadığı için Türk Lirası güçlü değil Adam öksürse dolar fırlıyor. Piyasaya domino etkisi yapıyor malların fiyatı artıyor. Sonra da bütün millet sıkıntı çekiyoruz. Faize dayalı ekonomi modelin devam ettikçe de bereketsiz hayat süreceğimizi aklınızdan çıkarmayın” ifadelerini kullandı.

17 Oca 2019 - 11:27 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.