Kızılay’dan ‘Acil’ kan bağış çağrısı

Türkiye genelinde yaşanan soğuk ve kar yağışlı havalar Kızılay’ın kan stoklarını da etkiledi. Kan stokları azaldı, kan ihtiyacı arttı. Her gün yaklaşık 9 bin ünite olması gereken kan bağışı günlük 7 binler civarında kaldı

Kocaeli Kızılay Şube Başkanı Doç. Dr. Cengiz İpek; kış koşulları, soğuk ve yağışlı havanın ülkemizi etkisi altına almasıyla azalan kan bağışları nedeniyle kan stok seviyemiz kritik sınırlara inmiştir. Kana ihtiyaç duyan hasta ve hasta yakınları mağduriyet yaşamaktadır. Başkan İpek, şehrimizde birçok kan alma merkezi ve mobil ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kış aylarına maksimum kan stokuyla girmemize rağmen, Türkiye genelinde 60 binler dolayında olması gereken stok sayımız 40 binlerin altına inmiş durumda, Türk Kızılay'ı olarak sürekli bir stok bulundurmamız gerekiyor. Kan acil değil, sürekli ihtiyaç. Kimse sağlıklıyım, kana ihtiyacım yok diyemez. Biz olmasak bile bizim dışımızdaki bir vatandaşımızın kana ihtiyacı bulunduğunu unutmamak gerekir. Mağduriyetlerin yaşanmaması ve her an olağanüstü durumlara hazırlıklı olabilmek için tüm Kocaeli halkını bir kez daha kan bağış noktalarımıza davet ediyoruz ve birbirimize ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

17 Oca 2019 - 13:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.