Engellilerin yoluna park edenler de var

Trafik kurallarına uymayan sürücülerle her yerde karşılaşmak mümkün.

Gölcük Albay Burak Caddesi’nde de benzer durumlar sık sık yaşanıyor. Yasak park levhalarına uymayıp araçlarını park eden sürücüler azımsanmayacak kadar çok.

Yayalar bu durumdan şikâyetçi.

Trafik ekiplerinin o kadar ceza yazmalarına karşın hala araçlarını park yasağının olduğu yerlere park etmeye devam etmeleri çevre sakinlerini de rahatsız ediyor.

Araçlarını kaldırımlara park ettikleri yetmiyormuş gibi engellilerin kılavuz yollarını dahi işgal edenler var.

Suruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bir engelli vatandaşımız geçmeye kalksa bu yoldan nasıl geçecek? Kaldırımlara park edilen araçlar, yayaların yolunu ihlal etmekle birlikte kazalara da sebebiyet verebiliyorlar. Özellikle engelli kardeşlerimizin kaldırım dışına çıkmaları pek mümkün olmuyor. Bu durum onlar için büyük zorluklar yaşatabiliyor. Tek tekerlek bile kaldırımın üstünde olsa 350 lira ceza kesilecek deniliyordu. Bir engelli vatandaşımız geçmeye kalksa bu yoldan nasıl geçecek?” diyerek sitem ettiler.

21 Oca 2019 - 15:45 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.