Dayısı olmayan ama fikri olanın yeri

İzmit Belediyesi Genç Girişimciler Merkezi, kendisine iş kuracak dayısı olmayan, ama fikri ve az sermayesi olanların başvuracağı bir yer. Gençlere danışmanlık, ofis, bilgisayar, sekreterya ve muhasebe desteği veren merkezde 3 yılda önemli yatırımlar yapıldı

Genç Girişimciler merkezi’nin sorumlusu Enis Göçer, bu merkeze gençlerin nasıl başvurabileceğini, ne tür destekler verdiklerini anlattı. Aslında gençlere sadece hayallerini gerçekleştirmek için aracı olan bu kurum, varsa hayaliniz gelin biz size hayalinize giden yoldaki engelleri kaldıralım diyor. Ücretsiz danışmanlık desteği, ofis ve sekreterya ihtiyacı, toplantı odası, muhasebe desteği veriliyor.

ÖNCE FİKRİNİZ OLACAK

Gençlerin merkeze nasıl başvuracağını anlatan Enis Göçer, “Fikri olan arkadaşlarımız web sitesi üzerinde bir form doldurup başvurularını yapıyor. biz kendilerine randevu veriyoruz. Randevuda iş fikrini anlatmasını istiyoruz. Yapılan mülakatı geçen ve gerçekten destek verecek bir fikri olan arkadaşımıza eğer ofis ihtiyacı varsa merkezdeki ofisten bir yıl yararlanmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda sekreterya hizmeti de veriyoruz. Toplantı odalarını, bilgisayarları kullanıyorlar. Aynı zamanda biz onlara ortaya koydukları fikre göre danışmanlık hizmeti sağlıyoruz.

SONUÇ ÇOK GÜZEL

Buradaki bir yıllık desteğin 6 ayı eğitim ve olgunlaşma, 6 ayı da kuluçka dönemi olarak geçiyor. Buradan destek alan arkadaşlarımızın sayısı çok yüksek. Bazıları sadece bir cafe açmak istiyor ama yöntem ve nasıl destek alacağını bilmediği için bize başvuruyor ve biz ona danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bazıları iş geliştiriyor. İşte o iş geliştirenlerin sayısı 29. 3 yıllık serüvenimizde e-ticaret yapan, İnsan Kaynakları işi yapan, web yazılımı tasarlayan, Reklam ve Danışmanlık firması kuran, yazılım Firmaları kuran ve fabrika kuran arkadaşlarımız var.

KAPIMIZ AÇIK

Biz aynı zamanda iş takiplerini de yapıyoruz. Şu ana kadar merkezimize sadece Kocaeli’den değil, Elazığ, Bursa, Kırıkkale, Edirne gibi illerden gelen gençlerde başvurdu. Bu merkez her hangi bir yerde dayısı olmayan, az sermayesi olan ama gerçekten üretmek ve iş kurmak isteyenlerin kapısı. Fikri olan arkadaşlarımızın gelmesini bekliyoruz. Üniversitede Girişimcilik kulüpleri ile çalışıyoruz. Gençlere ve meslek liselerinde konferanslar veriyoruz. Biz fikri olan herkese açığız” dedi.

21 Oca 2019 - 20:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.