Kartepe'de atla terapi oluyorlar

Kartepe Atla Terapi Merkezi yoğun ilgi görüyor. Merkez, kas ve gelişim hastalıkları, down sendromu, otizm gibi çeşitli hastalıklara sahip olan vatandaşları tedavi ediyor

Kartepe Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında engelli bireyler için geliştirilmiş iyileştirme yöntemlerinden biri olan at ile terapi hizmeti vatandaşlara sunuluyor. Merkez, kas ve gelişim hastalıkları, downsendromu, otizm, spastizm gibi çeşitli hastalıklara sahip olan vatandaşların tedavisinde atla terapi yöntemi kullanırken, sosyal binicilik yapmak isteyenlere de kapılarını açıyor.

UMUTLAR TAŞINIYOR

Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri yarışmasında 'Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler' kategorisinde ödüle layık görülen Kartepe Belediyesi Atla Terapi Merkezi, 'Engeller atla aşılıyor, umutlar taşınıyor' diyerek vatandaşların kaliteli hizmet alması için çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Karatepe Mahallesi'nde hizmet veren merkez, şehir içi ve şehir dışından olmak üzere ayda 400 vatandaşın destekleyicisi tedavisi için kapılarını açıyor. Merkezde 2 at yetişkin hastaların, 4 at ise çocuk hastaların tedavisinde kullanılıyor. Hizmet alan vatandaşların Atla Terapi Merkezi’nden memnuniyet ve ilgisi gün geçtikçe artıyor.

GAZİLERİ AĞIRLADI

Kartepe Belediyesi Atla Terapi Merkezi, sosyal binicilik yapmak isteyenlere de kapılarını açıyor. Binicilik yapmak isteyen vatandaşlar merkeze akın ediyor. Merkezin son ziyaretçisi 15 Temmuz gazileri oldu. Atla Terapi Merkezini çok beğenen ve ata binme keyfini yaşayan gaziler sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, bu hizmeti ilçe halkına kazandırdığı için Başkan Üzülmez’e teşekkür etti.

SPORTİF BİNİCİLİK

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’în vizyon projeleri arasında yer alan Atla Terapi Merkezi, engelli bireylerin eğitimine destek sağlamasının yanı sıra binicilik sporuna gönül verenlere de kapılarını açıyor. Sporcular antrenmanlarını merkezde yapabiliyorlar.

YAVUZ DA MERKEZDE

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Ligi, Türkiye Şampiyonası ve teşvik yarışmaları olmak üzere birçok yarışmada kupalar kazanan Kartepe Belediyespor’un 12 yaşındaki sporcusu Yavuz Selim Demir antrenmanlarını Atla Terapi Merkezi’nde yapıyor. Son olarak katıldığı Anadolu ligi binicilik müsabakası ponny kategorisi 60 santimetre engel atlama şampiyonu olan sporcumuz katılacağı müsabakalar için oldukça iddialı.

22 Oca 2019 - 12:29 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.