Beyaz Kalpler’de Barista Kursu heyecanı

Özel sektörün ihtiyacı olan Kahve Uzmanlığı Kursu’na Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nden 12 öğrenci katılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde sektörün acil ihtiyacı olan Kahve Uzmanlığı (Barista) Kursu açıldı. Kahve Uzmanlığı Kursu’na devam eden öğrenciler şubat ayının ikinci haftasında sertifikalarını alacaklar.

ÖZEL SEKTÖRÜN İHTİYACI

Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, yine bir ilki başararak öğrencilerine kahve uzmanı (Barista) olma imkânı sağlıyor. Özel sektörde rahatlıkla iş sahibi olunabilen meslek için merkezde 15-18 yaş arası 12 öğrenci eğitim görüyor.

İLK MEZUNLAR 14 ŞUBAT’TA

Merkezde uzman personeller aracılığı ile eğitim alan öğrenciler 14 Şubat’ta mezun olarak sertifikalarını alacak. Barista eğitiminin yanında servis elemanlığı olmak üzere sektörün ihtiyaç duyduğu eleman donanımı kazandırılmak hedefleniyor. Barista eğitimi 7 ay, toplamda yaklaşık 750 saat sürüyor.

SERTİFİKA ALACAKLAR

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde Barista Kursu’na katılan öğrenciler; Türk kahvesi, Espresso ve Espresso’dan üretilen kahveleri (Capucino, Latte, Amreicano, filtre kahve vb.) hazırlamayı öğreniyor. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi KOÜSEM ile de yapılan protokol kapsamında öğrenciler KOÜSEM sertifikasına sahip olacak.

TAMAMEN ÜCRETSİZ

Özel sektör eğitimlerinde sadece kahve yapımı öğretiliyor ancak Beyaz Kalpler’de kakao ve kahveden yapılan ürünlere ek olarak çay, bitki çayları, taze meyve suları ve kokteyllerin hazırlanması da öğretiliyor. Özel sektörde Barista eğitimi almak isteyen bireylerin 3 bin – 10 bin TL arasında değişen ücretler karşılığında alabilecekleri eğitimi Büyükşehir Belediyesi tamamen ücretsiz veriyor. İŞKUR ile yapılan ortaklık ile çocuklar eğitim süresince günlük 25 TL harçlık da alıyor.

23 Oca 2019 - 11:56 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.