Hep esnafın yanında olduk

İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk ve yönetimini ziyaret eden Başkan Doğan, “Göreve ilk geldiğimiz günden beri hep esnafımızın yanında olduk” dedi

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kısa adı İKM olan İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk ve yönetimini ziyaret etti. İzmit Belediyesi’nin esnaf dostu bir belediye olduğunu söyleyen Doğan, “Göreve ilk geldiğimiz günden beri hep esnafımızın yanında olduk. Esnafımızın daha çok kazanması için çalışmalar yaptık. Esnaf hizmet birimi kurduk, sık sık esnaflarımızı ziyaret ettik. Örnek işyeri belgeleriyle esnafımızı teşvik ettik. Cadde, sokak, cephe iyileştirmeleri ile şehrimizi cazibe merkezi haline getirdik. Bakkallara, kuaförlere, kasaplara yönelik örnek faaliyetle yaptık, küçük esnafı ilgilendiren konularda bir farklılık oluşturmaya çalıştık.

ESNAF DAHA ÇOK KAZANSIN

İnsanların ilgi odağı olacak, ek müşterilerin gelebileceği çalışmaları başlattık. Yeni müşteri şehir ve ülke dışında gelecek müşteridir. Bu yüzden turizm şehri Kocaeli ve İzmit üzerine çok emek sarf ettik. Bunlar hemen netice alınabilecek şeyler değil. Örneğin Tarih Koridoru Projesi’nin önemi ve etkisi 5-10 sene sonra anlaşılacak. Şehrimiz kültür ve tarih turizmi ile iç içe olacak. İzmit’imize dışarıdan ne kadar çok insan gelirse, bu esnafımızın o kadar çok kazanması demektir. Esnaflarımıza yeni yeni müşteriler gelecek. Şehrin cazibe merkezlerini de arttırmak lazım. İkizliçeşme, Bakırcılar Çarşı, Osman Bey Geçidi gibi yerlerde güzel çalışmalarımız oldu. Deprem Müzesi, Belediye Müzesi, açık hava müzesi niteliğindeki Osmanlı ve Akçakoca Meydanı, Basın müzesi gibi çalışmalarla şehrimize bir müzeler şehri, tarih turizmi kenti kimliği kazandırmaya çalıştık.

İZMİT’İN MARKALAŞMASI ÖNEMLİ

Belediye Başkanı olarak, hizmette tarafsızım. 10 yıldır herkesin belediyesi ve belediye başkanı olduk. Buna özen gösterdik. Seçim sathına girdiğimizde, doğal olarak tarafım. Mimar Sibel Gönül ile İzmit’te çok önemli adımlar atılacak. Büyükşehir’de Tahir Hoca ile güzel çalışmalar olacak. İzmit’in markalaşması önemli. 10 yıldır markalaşma için önemli adımlar attık. Pişmaniyenin patentini aldık, pişmaniye ile ilgili değerlerin gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili önemli çalışmalar yaptık. Şimdi bundan sonra artık bunu biraz daha pazarlamak gerekiyor” dedi.

SİZ, BU KENTİN SEMBOL İSMİSİNİZ

İKM Başkanı Murat Öztürk de, “İzmit Belediye Başkanımız, en kolay görüşebildiğimiz kişilerin başındadır. Her talebimize yanıt veriyor. Siz bu kentin sembol bir ismisiniz. Sizler büyük işler yaptınız, güzel şeylere imza attınız. Biz, sizin bıraktığınızı düşünmüyoruz. Siz kentin sembol isimlerindensiniz, bizim ağabeyimizsiniz, örnek bir siyasetçisiniz. Telefonla aradığımızda hemen geri dönüş yapabilen bir isimsiniz” şeklinde konuştu.

26 Oca 2019 - 12:27 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.