Vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Vatandaşlar internet üzerinden vergi borcu sorgulaması yapıp yapamayacaklarını öğrenmek isterken online olarak borç öğrenme işleminin nasıl yapıldığını da merak ediyor. İşte vergi borcu sorgulama işleminin detayları

VERGİ BORCU SORGULAMA 2 ŞEKİLDE YAPILABİLİYOR

Vatandaşlar vergi borçlarını iki farklı şekilde sorgulayabiliyor. Öncelikle e-devlet üzerinde sorgulama yapmak mümkün. https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden şifreleri ile e-devlet kapısına giriş yapan vatandaşlar, buradan Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borcu sorgulama sayfasını tıklayarak sonucu görebiliyor. Arama kısmına vergi borcu yazarak da kısa şekilde bu menüye ulaşılabiliyor. Bu hizmet ile, sürekli ve süreksiz yükümlülüklerden kaynaklanan ve süresinde ödenmediği için vadesi geçmiş olan ya da tahakkuk ettiği halde vadesi gelmemiş olan vergi borcu bulunup bulunmadığına dair mükellef bazlı bilgilerinize ulaşmak mümkün. İkinci olarak ise https://intvrg.gib.gov.tr/index.jsp?gn=odeme adresinden T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, anne kızlık soyadı ve aileden birinin T.C. kimlik nosunu girerek sisteme giriş yapan kişi, yine vergi borcunu öğrenebiliyor.

04 Şub 2019 - 10:35 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.