Köseköy Köprülü Kavşağı açılıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Köseköy’de inşa edilen ve İstanbul- Ankara araç trafiğini taşıyacak olan dal-çık kavşak tamamlandı. Kavşak cumartesi günü trafiğe açılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçe merkezine bağlantı sağlayan ve İstanbul- Ankara güzergahındaki araç trafiğini taşıyacak olan Köseköy Kavşağı’nı hizmete açıyor. Bölgenin ulaşım ağını büyük oranda rahatlatacak olan battı- çıktı kavşak, 16 Şubat Cumartesi günü saat 15.00´de düzenlenecek olan tanıtım programı ile araç trafiğine açılacak.

ULAŞIM AĞINA BÜYÜK KOLAYLIK

D-100’deki araç trafiğini kesintisiz hale getirmek için projeler gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Köseköy’de tünel geçişli kavşağın açılışını yapacak. Köseköy Kavşağı, bölgede önemli ulaşım kolaylıkları sağlayacak. Kartepe ilçe merkezine bağlantı sağlayan ve İstanbul- Ankara araç trafiğini taşıyan kavşak bölgedeki trafiği rahatlatacak. Battı-çıktı şeklinde yapılan kavşakta, ışıkların ortadan kalmasıyla da araç yığılmalarının önüne geçilecek.

TÜNEL 2 ÇARPI 2 ŞERİT

Köseköy Kavşağı TEM otoyolundan giriş-çıkış yapan ağır vasıta araçlarından kaynaklanan trafik yükünü de ortadan kaldıracak. Kavşakla birlikte araçlar transit geçiş yaparak trafiğin rahatlamasını sağlayacak. Kavşaktaki yan yollar Sabancı Kavşağı yan yollarına bağlanacak. Yan yollar dönüş şeritleriyle üç şerit olacak. Tünel içi ise 2 çarpı 2 şerit olarak yapılıyor.

110 METRELİK BATTI -ÇIKTI

Proje kapsamında 110 metre kapalı tünel (dal-çık) 500 metre açık kısım yapıldı. Proje anayolu bin 300 metre olarak düzenlendi. Projede 2 bin 600 metre de kuzey güney yan yolları bulunuyor. Proje kapsamında 1 adet de yaya köprüsü yer alıyor. Kavşak çalışmasında 35 bin sıcak asfalt, 11 bin metrekare parke, 10 bin 500 metre de bordür kullanıldı.

14 Şub 2019 - 11:54 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.