Kentte 365 gün etkinlik olacak

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli’de 365 gün çeşitli etkinliklerin olacağına vurgu yaparak, “İller arasında mutluluk sıralaması belirlenirken bu etkinlikler de veri olarak kabul ediliyor. Bunu önemseyeceğiz” dedi

Mevlüt SOYSAL -Önceki gün seçim beyannamesini açıklayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, dün de gazetemizi ziyaret ederek kentle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Büyükakın, seçim beyannamesinin temelini yaklaşımların oluşturduğunu ifade ederek, “Bizler mutlu insanların yaşadığı bir kent inşa etmek istiyoruz. Bunun için bütün alt yapı çalışmalarını hazırladık” dedi.

MUTLULUK ENDEKSİ

Büyükakın, iller arası mutluluk endeksi belirlenirken birçok verinin ele alındığını kaydederken, “Örneğin bu endeksin oluşmasında kentlerde düzenlenen etkinliklerin önemi büyük. Bizler 365 gün etkinlik olan bir Kocaeli inşa edeceğiz. Buna kültür sanat etkinlikleri, söyleşiler, tiyatrolar dahil. Öte yandan bir kentte küresel ısınma ile ilgili çalışmanın olup olmamasının da bu endekse etkisi var. Diyeceğim: Çok iyi çalıştık. Sosyal açıdan çok güçlü bir Kocaeli meydana getireceğiz” dedi.

AKILLI BELEDİYECİLİK

Akıllı belediyecilik tanımını açan Büyükakın, “Yapboz ve lego oyunları arasında bir fark vardır. Yapboz yaparsınız ve ortaya tek bir fotoğraf çıkar. Legoda ise parçaları birleştirirsiniz ve herkes bambaşka bir görsel ortaya çıkarır. Biz belediyeye yapboz değil, lego mantığıyla yaklaşacağız. Halkımızdan üretmesini, ortaya farklı şeyler koymasını isteyeceğiz. Bunları da projeye dönüştüreceğiz.

YAPBOZ DEĞİL LEGO

Ve elbette, insan aklını teknolojiyle birleştireceğiz. Örneğin bir vatandaşın gördüğü bir sorunun fotoğrafını çekip, telefonundaki aplikasyonun yardımıyla belediyeye ulaştırması bize zaman kazandırır. Sorunu daha kısa sürede görür ve çözeriz. Öte yandan maddeler arasında internet diye bir gerçek var. Siz interneti kullanarak evinizdeki doğalgazın ayarını değiştirebilirsiniz. Biz bunu belediyeciliğe adapte edeceğiz” diye konuştu.

TESİS İPTAL DEĞİL

Büyükakın, seçim beyannamesini açıklarken “Çöp tesisi projesi iptal oldu” şeklinde bir ifade kullanmadığını kaydederken, “Bizim yaptığımız fizibilitenin ardından Sıfır Atık projesi ortaya çıktı. Yani, ayrıştırma, yakma ve bertaraf… Kocaeli’ded kişi başına 1 kilogram çöp çıkıyor. Bunların bertaraf edilmesi gerekiyor. Nasıl bertaraf edileceği konusunda ise yeni bir çalışma yapılacak” dedi.

19 Şub 2019 - 18:04 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.