Hüseyin Erol' un üstü mü çizildi?

Gazeteci Didem Arslan ile ilgili olarak yaptığı paylaşım üzerine CHP Genel Merkezi tarafından kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilen Hüseyin Erol için aldığı “ret” kararı 20 gündür gizlendiği ortaya çıktı.

Boran KAYALAR -Geçtiğimiz ay İzmit’ in en sevilen simalarından biri olan, Biz İzmitiz grubu kurucusu, GKD’ de iki dönem başkanlık yapan ve İKM’nin kurucu başkanı olan Hüseyin Erol, haber spikeri olan Didem Arslan ile ilgili olarak yaptığı paylaşım üzerine CHP Gene Merkez tarafından kesin ihraç istemi ile disipline sevk edilmişti. Yaşanan olayın ardından kentte yoğun destek gören Hüseyin Erol, Didem Arslan’ dan ve kamuoyundan özür dilemişti.

KARAR GİZLENDİ

Disipline sevk edilmesinin ardından savunmasını yapan Hüseyin Erol, merakla İl Disiplin kurulundan çıkan kararı bekliyordu. Yaklaşık 20 gün önce, ihraç istemiyle olağan üstü toplanan CHP Kocaeli İl Disiplin kurulu, iddialara göre oy birliği ile parti suçu işlemediği için partiden ihraç istemine “ret” kararı verdi. Ancak Disiplin Kurulu’ nun verdiği bu karar Hüseyin Erol ve kamuoyundan gizlendiği öğrenildi.

MECLİS’E GİRMEMESİ İÇİN

Tedbirli ihraç istemi ile disipline verildiği için CHP içerisinde filen ve hukuken görev alamayan Hüseyin Erol, CHP İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet’ in meclis tablosuna girmesi kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak iddialara göre, CHP İl Disiplin Kurulunun verdiği kararın gizlenmesinin nedeninin, Hüseyin Erol’ un meclis tablosuna girmemesi için yapıldığı iddia edildi

21 Şub 2019 - 09:36 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.