Kazanacak başkanın peşini bırakmayacağız

İKM Başkanı Murat Öztürk ve yönetimi, İKM’nin kuruluşunun 20’nci yıldönümü nedeniyle dayanışma yemeği düzenledi. Öztürk, İzmit esnafının sorunlarının büyük olduğunu kaydederek, “Kazanacak başkanın peşini bırakmayacağız” dedi

İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği (İKM) Başkanı Murat Öztürk ve dernek yönetimi, kuruluşunun 20’nci yıldönümü nedeniyle dayanışma yemeği düzenledi. Kent dinamiklerinin yoğun ilgi gösterdiği programda İzmit’in değeri olan pişmaniye unutulmadı ve salonun ortasına kurulan pişmaniye yapma makinesinde pişmaniye ustaları ile protokol üyeleri tarafından pişmaniye çekildi.

YOĞUN KATILIM

Antikkapı Restoran’da düzenlenen yemeğe Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Cumhur İttifakı İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül, Millet İttifakı İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, KASKF Başkanı Murat Öztürk, DP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Baki, Müteahhitler Birliği Başkanı Faruk Mamik, STK temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

MÜCADELE VERECEĞİZ

Programda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kürsüye çıkan İKM Başkanı Murat Öztürk, “1999 yılında kurulan derneğimizin yönetimini 2018 yılında aldık. Biz elimizden geleni yapmak için mücadele edeceğiz. İzmit esnafı hiçbir zaman devletine yük olmamıştır. İzmit esnafı işçi çalıştırıp, vergi vermiştir. Bizim İzmit esnafı olarak sıkıntılarımız var. Ekonomik kriz, herkesi olduğu gibi bizleri de etkiledi. İmkanlarımızın olmamasına üzülüyoruz. Dayanabildiğimiz kadar dayanıyoruz. Hiçbir AVM rakibimiz değil. Esnaf olarak tek rakibimiz bizleriz. Bu anlamda kendimizi yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

HİKMET VE SEFA BAŞKAN’IN YOLUNDAN YÜRÜYORUZ

Konuşmalarının devamında Öztürk, “31 Mart’ta yönetime kim gelirse gelsin kapısında olacağız. Hiçbir zaman peşlerini bırakmayacağız. Kent merkezinin Cumhuriyet Parkı’nda açılmasını istiyoruz. İnönü, Alemdar, Fethiye ve İstiklal Caddelerinin yenilenmesini istiyoruz. İzmit’in bu caddelerinin cazibe merkezi haline gelmesini istiyoruz. Hikmet Erenkaya ve Sefa Başkanımızın Yürüyüş Yolu’nda yürümekteyiz. Hiçbir belediye başkanımızı yargılamak istemeyiz. Şu anki başkanlarımız İzmit’in en üst mahallesine kadar hizmet götürdü ama İzmit’in kent merkezine çok yatırım yapılmadı” şeklinde konuştu.

TRAFİK SORUNU VAR

Esnafın isteklerini anlatmaya devam eden Öztürk, “Kuyumcular ve Ayakkabıcı Çarşılarının yenilenmesini istiyoruz. Biz esnaf arkadaşlarımızın dileklerini sizlere iletmekte yükümlüyüz. İzmit’te park sorunu yok, trafik sorunu var. Özellikle Şelale Park’ın altındaki yolun açılmasını istiyoruz. Esnafımızın dayanacak gücü kalmadı. İzmit kent merkezinin cazibe merkezi olarak görünmesini istiyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” diye belirtti.

GÖREVİMİZİ DEVRECEĞİZ

Öztürk’ün ardından söz alan Karaosmanoğlu, “İzmit’i seviyoruz. 15 yıldır bu güzel insanlara hizmet etme gayretinde olduk. 31 Mart’ta görevimizi devredeceğiz. Güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Allah kazançlarınıza bereket versin” ifadelerini kullandı. Karaosmanoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Vali Aksoy, “İzmit, Kocaeli’nin kalbinin attığı yer. Dernek, ortak sorunların gündeme taşınması adına önemli bir çalışma. Bir araya gelmek adına böyle faaliyetler oldukça önemli. İzmit’te yaşayan ve gece gündüz demeden çalışan esnaflarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

VATANDAŞIN DERDİ

Karaosmanoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Gönül, “Derneğimizin kuruluş günlerini hatırlıyorum. Gün geçtikçe İzmit’in en önemli derneklerinden biri haline geldi. Esnafın birliği beraberliği çok kıymetli. Başkanımız taleplerinden bahsetti. Şehirler canlı organizmalar gibidirler. Dolayısıyla bu sembol caddelerimizi değil, tüm caddelerimizi yenilememiz gerekiyor. Bunları hep birlikte tartışarak yapacağız. Buradaki esnaflarımızın taleplerini almış olduk. İzmit Kocaeli’nin en önemli ilçesi. Gıpta ile bakılacak bir İzmit için yola çıktık” diye konuştu.

BU KENTİ GELİŞTİRMELİYİZ

Gönül’ün ardından kürsüye çıkan Hürriyet, “İKM, bizlere iyi ki İzmit’te yaşıyoruz dedirtiyor. Ekonomik kriz ne yazık ki önce esnaflarımızı etkiliyor. Esnaflarımız bir bir kepenk kapatırken hangi görüşte olursak olalım hepimize görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu kenti geliştirmeliyiz. Bu kentin tıkanan turizm damarlarını bir an önce açmalıyız. Allah’ın izniyle, başkan olduğumda bu kenti cazibe hali getireceğime söz veriyorum. Bu kentte marka işletmelere yer açan önemli işletmeleri hayata geçirmek boynumuzun borcu. Bu kent bunu çoktan hak ediyor” diye belirtti.

24 Şub 2019 - 11:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.