Kadın adaylar projelerini anlattı

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 3’üncü Kent, Yerel Yönetimler ve Kadın panelinde kadın belediye başkan adayları projelerini anlattı

Boran KAYALAR -TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek olan 3’üncü Kocaeli Kent Sempozyumuna sayılı günler kala 3’üncü Kent, Yerel Yönetimler ve Kadın paneli düzenlendi. Mimarlar Odası Taş Bina’da gerçekleştirilen panele Millet İttifakı CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Reyhan Başaran, HDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Züleyha Gülüm konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü EMO Kocaeli Şubesi Yazman üyesi Çiğdem Gündoğan’ın yaptığı panele MMO Kocaeli Şubesi Başkanı Murat Kürekçi, Kocaeli Mimarlar Odası Kocaeli Başkanı Füsun Yılmaz, Kimya Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Halim Karabekir ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Programa davet edilen Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül ile DSP İzmit Belediye Başkan adayı Hülya Yıldırım katılım göstermedi.

PROJELERİNİ ANLATTILAR

Panelistler; etkinliğin birinci bölümünde, kentli, kentin sahibi olmak ve kentlileşmenin gereği olarak, yerel yönetim organizasyon tasarılarını, seçimleri kazanmaları durumunda kenti nasıl ve kimlerle yöneteceklerini, Kocaeli/İzmit kent yönetiminin kendilerine göre öncelikli sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. Panelin ikinci bölümünde; kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik alanların genelinde yeterince etkin rol alamamalarının nedenleri, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik alanların genelinde kadınlara dair neler yapmayı planladıklarını, kadınların kent yönetimleri anlayışlarının neresinde olduğunu anlattılar. Kadının toplum gözündeki saygınlığını artıracak projelerini aktardılar. Program sonunda panelistlere hediye taktim edildi.

12 Mar 2019 - 11:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.