En az 3 ilçede seçimi kazanıyoruz

İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen, CHP’nin İzmit, Derince ve Gölcük olmak üzere 3 ilçede seçimi kesin olarak kazandığını, bu 3 ilçeye başka ilçelerin de ekleneceğini söyledi

Mevlüt SOYSAL -İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen, gazetemize bir ziyaret gerçekleştirerek bazı değerlendirmelerde bulundu. Sirmen’e İl eski Başkanı İbrahim Aydın ve İl Yöneticisi Gökhan Ercan da eşlik etti. Sirmen, CHP’nin İzmit, Derince ve Gölcük olmak üzere 3 ilçede seçimi kesin olarak kazandığını, bu 3 ilçeye başka ilçelerin de ekleneceğini söyledi

EKONOMİK SIKINTI

2014 ve 2019 yerel seçimleriyle kıyaslandığında muhalefetin çok şanslı olduğunu ifade eden Sirmen, “Türkiye son yılların en büyük ekonomik buhranını yaşıyor. Herkes endişe içinde. Kimse geleceğe güvenle bakamıyor. Bu durum insanları AK Parti’den koparıyor ve muhalefet umut haline geliyor. Bu nedenle CHP’yi avantajlı görüyorum” dedi.

BÜYÜK PROJE YOK

Diğer yandan insanların AK Parti’nin ne yapıp ne yapamayacağını gördüğünü kaydeden Sirmen, “15 yıl önce Türkiye İzmit’i konuşurken bugün İzmit ülke gündemine büyük projelerle, sporla, sanatla hiç giremiyor. 15 yılda 22 milyar dolar para harcandı. Ortada prestijli bir proje yok. Hala CHP’nin yaptığı projelerden faydalanıyor insanlar. Bu sebeple insanların CHP’ye yöneleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

EN BORÇLU BELEDİYE

Sirmen, AK Parti’nin bir şey yapamadığı gibi sürekli geçmiş yönetimlere suç attığını kaydederek, “En borçlu belediye olmalarının sebebi benmişim. Yahu ben bıraktıktan sonra Yuvacık Barajı için ne stopaj ne SSK ödediler. Bu borçlara çok büyük faizler bindi. Nasıl bir yönetim ki barajın borcunu ödeyip barajdan elde ettikleri paraları kullandılar. İşte borcun sebebi bu. Para kazanmalarına rağmen borç ödememeleri” dedi.

28 ŞUBAT OLMASA METRO TAMAMDI

AK Parti’nin 15 yılda bir metro bile yapamadığını ifade eden Sirmen, “28 Şubat olmasa biz metro yapacaktık. Ben o dönem Başbakan Tansu Çiller’le görüştüm ve metro için 500 milyon mark buldum. Fakat Osman Pepe bu parayı fark edince onaylama süreci gecikti. Daha sonra 28 Şubat oldu ve Başbakanlık koltuğuna Mesut Yılmaz oturdu. Metro için bulduğumuz ve sadece imzayı bekleyen 500 miyon mark Bursa metrosuna gitti” dedi.

CHP ÇOK AVANTAJLI

Sirmen, halkın AK Parti’nin yaptıklarını da CHP’nin yaptıklarını da bildiğini ifade ederken, “Bunları üst üste koyduğumuzda CHP’yi avantajlı görüyorum. İzmit, Gölcük ve Derince’de iş bitti. Buna Karamürsel, Kartepe ve Darıca’nın da ekleneceğine inanıyorum. Diğer yandan İYİ Parti ve SP’nin de çok iddialı olduğu ilçeler var. Onların da belediye kazanacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

İZMİT’İ TÜRKİYE YENİDEN KONUŞACAK

CHP için en önemli ilçenin de İzmit olduğunu ifade eden Sirmen, “Fatma Kaplan Hürriyet’i çok başarılı buluyorum. Kendini çok iyi ifade ediyor. Diyalog kurduğu insanların desteğini alıyor. Fatma Hanım belediye başkanı seçildiğinde İzmit yeniden Türkiye’de konuşulan bir ilçe olacak. Fatma Hanım’ın en önemli projesi de, belediye ile halkın yeniden barışması olacak” dedi.

26 Mar 2019 - 18:40 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.