KOTO ile Ziraat bankası protokol imzaladı

Kocaeli Ticaret Odası, konut faizlerinin yükselmesi nedeniyle durgunluğun hakim olduğu inşaat sektörünün geleceği için Ziraat Bankasıyla önemli bir protokol imzaladı.

Hem inşaat sektörünü canlandırarak mevcut konut stoğunu eritmek hem de vatandaşların uygun koşullarda konut sahibi olabilmesini sağlamak amacıyla imzalanan Katkı Paylı Konut Kredisi Protokolü’ne göre, vatandaşlar Ziraat Bankası’ndan yüzde 0,98 faizle konut kredisi kullanabilecek.

KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Ziraat Bankası Bölge Başkanı Rehber Birkan protokolün herkese hayırlı olmasını diledi.

Protokol, firmaların sahip olduğu tamamlanmış veya inşaatı devam etmekte olan birinci el konutları kapsamaktadır. Katkı Paylı Konut Kredisi sözleşmesinden yararlanmak isteyen KOTO üyesi müteahhitler öncelikle KOTO’ya başvurarak, Oda Üyeliği Belgesi temin edecek. Akabinde bu belge ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine gelen KOTO üyesi konut üreticileri, müşterilerini bu krediden faydalandırabilecektir. İşletme başına 0,98 oran ve 120 ay vade ile azami 750 bin lira olan Katkı Paylı Konut Kredisi 31 Aralık'a kadar kullandırılabilecek.

26 Mar 2019 - 12:24 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.