Suçu Kendimizde Arayacağız

Yerel seçimlerden sonra ilk kez belediye başkanları ve ilçe başkanları ile basın karşısına çıkan AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, İzmit’in kaybedilmesinde suçu vatandaşta değil kendilerinde arayacaklarını söyledi

Süriye ÇATAK TEK -AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları seçimden sonra ilk toplantıyı yaptı. Toplantıya belediye başkaları ve ilçe başkanları eksiksiz katıldı. İzmit’e seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini söyleyen İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, bundan sonra hizmet belediyeciliğinin en güzel örneklerini göstereceklerini kaydetti. Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın ise seçimin bittiğini ve parti rozetlerini çıkartarak hizmet edeceklerini kaydetti.

ÇOK ÇALIŞTIK

Milletin tercihini hizmetten yana kullandığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Kocaeli halkına teşekkür etti. Milletin iradesi üzerine bir güç tanımadıklarını söyleyen Eryarsoy, “Milletimizin verdiği karar hepimizin başının üzerindedir. Seçimi kazanan tüm belediye başkanlarına başarılar diliyorum. Şehre iyi hizmetler yapacaklarına inanıyorum. Uyum içinde çalışacaklardır. Kampanya süreci boyunca ayak basmadık yer, sıkmadığımız el kalmadı. Kocaeli’nin genelinde en ücra köşelere kadar gidip derdimizi anlattık.

SORUNU VATANDAŞTA ARAMAYACAĞIZ

Yapılması gerekenleri en kısa zamanda yapmaya başladık. Bundan sonra da belediye başkanlarımız halkın içinde olacaktır. Seçim gecesi başta sandık başında olan sandık görevlilerimize, vatandaşlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza, kadın ve gençlik kollarının üyelerine ve başkanlarına, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bazı kayıplar için sorunu vatandaşımızda değil, kendimizde arayacağız. Sonucun tek sebebi gönüllere yeterli girmemiş ve kendimizi anlatmamış olarak kendimizi görüyoruz” dedi.

HİZMETİN FARKINI GÖSTERECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise sonuçlara bakıldığında büyük başarı elde ettiklerini kaydetti. Millette teşekkür eden Büyükakın, “Milletimizin bize gösterdiği teveccüh ve güvenine en güzel şekilde cevap verip, hizmet belediyeciliğinin farkını göstereceğiz. AK Parti’nin belediyecilikte rakibinin olmadığını göstereceğiz. Bizim için Hizmet Belediyeciliği dönemi başladı. Cumhur İttifakı’nın belediye başkanları olarak seçildik ve tüm vatandaşlarımıza eşit olarak hizmet vereceğiz. Parti rozetlerini yakamızdan çıkarıyoruz” dedi.

UYUM SORUNUMUZ YOK

Seçimden sonra teşkilatlarda değişim olup olmayacağı sorusuna İl Başkanı Eryorsoy cevap verdi. Eryarsoy, “Kocaeli teşkilatları başarılıdır. İzmit’e sıkıntı yaşadık ama bu tek başına bizim teşkilatlarımızın suçu değildir. Ama her zaman taktir genel merkezimizindir” dedi. Bu soru üzerine Büyükşehir Başkanı Büyükakın ise, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız beniarayıp teşkilatlarımızı kutladı” dedi. İzmit Belediyesi ile uyum içinde çalışıp çalışılmayacağı ile ilgili soruya ise Büyükakın cevap verdi, Büyükakın, “Büyükşehir’in uyum sorunu olmaz. İlçe belediyelerinin sorunu olur” dedi.

02 Nis 2019 - 12:10 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.