Nesibe Aydın’ın Öğrencileri, dev orkestraları ve korosuyla muhteşem bir konser gerçekleştirdiler

35 yıllık köklü geçmişi ve Türkiye’de 7 il, 11 kampüste sürdürdüğü eğitim faaliyetleri ile eğitimde mihenk taşı olan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları’nın öğrencileri, Konya Okulları öncülüğünde düzenlendiği muhteşem konseri ve resim sergisi ile Kadın Hakları Sosyal Sorumluluk Projesi’ne imza attılar

İki yıla yakın bir sürede hazırlanan ve tüm geliri, özel eğitim merkezlerinde eğitim gören engelli çocukların annelerine meslek edindirmek için harcanacak olan görkemli geceye, 1.300 davetli katıldı. Nesibe Aydın öğrencilerininkadın temalı yaptıkları birbirinden güzel 80 adet yağlı boya tablo sergisiyle başlayan, 250 kişilik dev bir kadro tarafından hazırlanan gecenin açılış konuşmasını yapan Nesibe Aydın Okulları Kurucusu, Eğitimci ve Yazar Nesibe Aydın; “Bir kadın olarak, 35 yıl önce çıktığım bu yolculukta, Türkiye’nin dört bir yanına eğitim ışığı saçan okullarımızda, binlerce kız çocuğuna eğitim vermenin ve başarılarımla onlara rol model olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadınlarımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve engelli çocuklarımızın annelerinin meslek edinmesi için muhteşem bir program hazırlayan Nesibe Aydın Ankara, Konya, Antalya, Kocaeli ve Mersin Okulları öğretmen ve öğrencilerimle gurur duyuyorum. Bu programa, 2019 Eylül’de eğitim ve öğretime başlayacak olan Diyarbakır ve Gaziantep Okullarımızın öğretmen kadrosu da destek verdiler. 1.000 kişilik eğitim kadromuz, 5.000 öğrencimiz ve velilerimizle birlikte, Büyük Nesibe Aydın Ailesi olarak, ülkemizin ve kadınlarımızın her zaman yanında olacağız.” dedi.

YONCA LODİ VE 120 KİŞİLİK DEV ORKESTRA SOHNEDEYDİ

Tamamı Nesibe Aydın Okulları öğretmen, öğrenci ve velilerinden oluşan 120 kişilik dev orkestra ve koro ile sahne alan Yonca Lodi, şarkılarıyla yardım gecesine renk kattı. Konser sonunda yaptığı açıklamada; “Orkestra ve koroda görev alan, Ankara, Konya, Antalya, Kocaeli ve Mersin Okullarının öğrencileri, ayrı illerde çalışmalarını yapmalarına rağmen, konserde tam bir profesyonellik sergilediler. Orkestra ve koro ile bugün sadece 1 saat prova yapabildiğim halde, konseri hatasız tamamladık. Bu kadar profesyonel bir ekip ile karşılaşacağımı asla tahmin etmiyordum. En küçüğü 8, en büyüğü 17 yaşında olan öğrenciler, onları yetiştiren öğretmenleri ve velilerinden oluşan bu dev kadroyu hayranlıkla izledim.” diyen sanatçı, gecenin mimarı Konya Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Ünal’a ve kadınlara verdiği destekten dolayı Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Kurucusu Nesibe Aydın’a teşekkür etti.

ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE YALÇIN UNUTULMADI

Yardım gecesinin en duygusal anı ise, 2017 yılında henüz 22 yaşında Batman’da şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası, Sadık Yalçın’ın sahneye davet edildiği anlarda yaşandı. Kızının, öğrenciler tarafından yapılan yağlı boya portresinin hediye edilmesiyle duygulanan Sadık Yalçın; “Öncelikle kadınlar için böyle bir çalışma yapan Sayın Nesibe Hocama ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Kadınlarımızın bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyorum. Benim bir evladım vardı; vatan şehit istedi, onu vatana şehit verdim. Kızımla, gurur duyuyorum. ” ifadelerini kullandı.

Gecenin sonunda, Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Kurucusu Nesibe Aydın’a, projenin hayata geçmesine destek veren Funda Önder ve Şule Kocael’e, projeye destek veren tüm Nesibe Aydın Okulları’nın öğrenci, öğretmen, velilerine ve davetlilere teşekkür eden Nesibe Aydın Konya Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Ünal, bu organizasyonu geleneksel hale getireceklerini belirterek davetlilerden büyük alkış aldı.

10 Nis 2019 - 12:51 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.