Kocaeli’nde Tüm Eylemler Yasaklandı

Kocaeli Valiliği, yapmış olduğu açıklama ile provokatif eylemlerin yaşanabileceği, karşıt görüşlü grupların bir araya gelerek telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verebileceği gerekçesiyle, Kocaeli sınırları içerisinde 15 gün boyunca basın açıklaması ve eylem yapılmasını yasakladı.

Abbas ÇAKAR -Kocaeli Valiliği tarafından, geçtiğimiz Cumartesi günü Kandıra Cezaevi önüne gelen bazı tutuklu ve hükümlü yakınlarının, cezaevinde bulunan bazı guruplar tarafından PKK /KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulandığı söylenen sözde tecritin kaldırılması amacıyla yapmış olduğu açlık grevine destek olmak istemesi üzerine çıkan olayların ardından, sabah saatlerinde yazılı bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada bu amaca yönelik olarak yapılacak her türlü basın açıklaması ve eylemi yasaklandığı duyuruldu.

KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN

Kocaeli Valiliği tarafından sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı.”09.04.2019 tarihinden itibaren devam eden günlerde Ceza İnfaz Kurumları önünde PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulandığı söylenen -sözde- tecritin kaldırılması talebi ile ülkemiz genelinde, cezaevlerinde tutuklu/hükümlü bulunan PKK/KCK terör örgütleri mensuplarınca başlatılan süresiz/dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine -sözde- destek vermek amacıyla, cezaevleri önünde yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile ilgili olarak, provokatif eylemlerin yaşanabileceği, karşıt görüşlü grupların bir araya gelerek telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verebileceği ve böylece kamu düzenin ve kamu güvenliğinin bozulacağına yönelik ciddi duyumların alınması sebebiyle, ilimiz genelinde bu amaca yönelik gerçekleştirilebilecek, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi vb. eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla, eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin engellenmesi ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem/etkinliklerin 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 7. ve 17. Maddeleri hükmü gereğince, Kocaeli İl sınırları içerisinde 22/04/2019 günü saat:00.01’den 06/05/2019 günü saat:24.00’a kadar (15) gün süre ile Valilik Makamı’nın 22/04/2019 tarih ve 1150 sayılı Olur Emri ile yasaklanmıştır.”

23 Nis 2019 - 11:24 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.