220 Öğrencinin Çilesi Ne Zaman Son Bulacak?

Kandıra’nın en eski okullarından olan Zafer İlkokulu yıkılıp yeniden yapılacaktı. Bir yıl geçmesine rağmen halen hiçbir çalışma başlamadı

Kandıra'nın en eski okullarından biri olan ve 1958 yılından bu yana öğrencilere hizmet veren Zafer İlkokulu, 2017 yılı içerisinde yıkılarak yeniden yapılacaktı. Bir yıl geçmesine rağmen hiçbir çalışma başlamadı. Fiziki şartlarının yetersiz olmasından dolayı yıkılacak denilen Zafer İlkokulu’nda eğitim gören 220 öğrenci, geçici eğitim için Kandıra Eski Sağlık Meslek Lisesi binasına taşındı. Öğrencilere, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına yeni okullarında hizmete başlayacağı öne sürülmüştü. Anasınıfı ve özel eğitim öğrencilerinin de yer aldığı 220 öğrenci, geçici eğitim ile Kandıra Eski Sağlık Meslek Lisesi binasına taşındı.

İHALEYE ÇIKMASI BEKLENİYOR

2018-2019 eğitim öğretim yılı nerdeyse sona erecek ancak Zafer İlkokulu’nda halen hiçbir çalışma başlamadı. Veliler bir yıla yakın çocuklarını ticari taksi, kendi özel araçları ve öğrenci taşıma araçlarıyla Aydınlık Mahallesi'nden Akdurak Mahallesi’ndeki Kandıra Eski Sağlık Meslek Lisesi’ne geçici eğitim için götürüyor. Mahallelerindeki okulların yıkılacak denilerek öğrencileri Zafer Okulu’ndan eski Sağlık Meslek Lisesi taşıyan veliler bir yıla yakın hala bir çalışma yapılmamasına tepkililer. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Zafer İlkokulu’nun yıkılıp yeniden yapılması için bir ay içerisinde ihaleye çıkması bekleniyor.

23 Nis 2019 - 17:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.