O koku yeniden başlamış

Şubat ayı başında “Kim Bu Kokuyu Yayan Fabrika Hemen Bulunmalı” başlıklı bir yazı yazmıştım. Yazıdan sonra işler biraz düzelmişti. O yazıyı hatırlat...

Şubat ayı başında “Kim Bu Kokuyu Yayan Fabrika Hemen Bulunmalı” başlıklı bir yazı yazmıştım.

Yazıdan sonra işler biraz düzelmişti.

O yazıyı hatırlatayım:

ÇOK ŞİKAYET VARDI

“O Fabrika bulunmalı.

Bulunmakla kalmamalı ve mutlaka cezalandırılmalı…

Biraz anlatayım.

Bir süredir Kartepe- Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nden şikayetler alıyorum.

Çalışan işçiler, akşam ve özellikle gece saatlerinde bölgeye ciddi bir gaz kokusu yayıldığından şikayet ediyordu.

Önce çok önemsemedim. Ancak şikayetlerin ardı arkası kesilmedi. Son iki aydır da sıklaştı. Fırsat bulup bir türlü yazamadım. Hem siyaset hem de bizim gazeteciler cemiyeti kongresi bu önemli meseleyi ötelememe neden oldu.

ACİLDE SABAHLADIK

Geçtiğimiz hafta OSB’de çalışan bir yakınımın telefonuyla şaşırdım. Gece gittikleri iş yerinde aşırı kusma nedeniyle hastaneye gitmişti. Sabahı acilde ettik.

Tabi olayı tüm detaylarıyla dinledim:

Koku genellikle akşam 16.00’dan sonra başlıyormuş. Koku nedeniyle kusup hastaneye giden tek kişi de benim yakınım değil.

Bu keskin koku yoğun baş ağrısı yapıyor.

İŞÇİLER KAYGILI

Bu olaydan sonra bölgede çalışan başka işçilerle de konuştum. İşçiler, konuyu OSB yönetimine de iletmişler ama bir çözüm bulunmamış.

İşçiler Çevre Bakanlığı’nı da şikayetçi olmuşlar:

-Bakanlık çalışanları bize hangi fabrikadan koku geldiğini soruyor. Biz zaten bunu tespit etmek için onları arıyoruz.Tespit edebilsek o firmayı şikayet ederiz. Özellikle akşam 16.00’dan sonra bu koku yayılıyor. Saat 18.00 sularında ise en fazla noktaya çıkıyor. Sanıyoruz iş çıkış saatlerini seçiyorlar. Sağlığımız bozulacak diye kaygı duyuyoruz, diyorlar.

SORUMLUSU SİZSİNİZ

Şimdi ben buradan Arslanbey OSB yönetimine, Çevre İl Müdürlüğü yetkililerine ve Büyükşehir Belediyesinin Çevre Daire Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum. Yetkiniz ne kadarsa hanginizin alanına giriyorsa bu işe müdahale edin. Eğer orada toplu bir işçi zehirlenmesi olursa sorumlusu sizler olursunuz.

BİR- Kim bu fabrika ya da fabrikalar?

İKİ- İnsan hayatını nasıl bu kadar kolayca yok sayabiliyorlar?

ÜÇ- Geceleri zehir saldıklarına göre denetimden mi kaçıyorlar; yok mu bu tavrın cezası yok mu?

DÖRT- Kalıcı bir çözüm için süre verilse de takipçisi olunmalı.

İLGİLENECEĞİM

Ben bu meseleyi Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanın da bu meseleyi yakından takip edeceklerine yürekten inanıyorum.

Kendi adıma ben kusan zehirlenen bir işçi daha görürsem enine boyuna bunun haber olmasını sağlayacağım.”

MUTLULUK KISA SÜRDÜ

Haber sonrası işçilerden çok teşekkür aldım:

-Abi sayende kokudan kurtulduk. Artık gaz salmıyorlar.

Ancak bu mutluluk kısa sürdü bir aydır yine ara ara gaz salındığı söylenmeye başladı.

Son 10 gündür ise geceleri aynı koku bölgeyi yaşanmaz hale getirmiş.

İlgililere bir kez daha sesleniyorum.

Bu devirde bu neyin kokusu?

Ben hem Vali Aksoy’un hem de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın bu konuya ilgi göstereceğine inanıyorum.

Büyük Önderin çocuklara mesajları

İki evladım var…

Hayatımın lokomotif gücü onlar.

Onların mutlu olduğunu görmek, iyi yetişmelerini sağlamak ve sağlıklarını korumak birinci hedefim.

Çocuklarımız bizim geleceğimiz.

Yarınlarımız.

23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Büyük Önder Atatürk’ün ülkemiz çocuklarına en büyük armağını ve mesajıdır.

Peki Gazi Mustafa Kemal’in çocuklarımıza başka öğütleri yok mu?

Gelin beraber bakalım:

BUGÜNÜN ÇOCUĞU YARININ BÜYÜĞÜ

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir."

SİZLERDEN ÇOKŞEY BEKLİYORUZ

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

ÇOCUKLAR ÖZELDİR

"Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, Onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır."

FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYIN

"Gelecek için hazırlanan vatan evlatlarına, hiçbir güçlük karşısında yılmayarak tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını ve öğrenim gören çocuklarımızın ana ve babalarına da yavrularının öğreniminin tamamlanması için hiçbir fedakarlıktan çekinmemelerini tavsiye ederim."

AYDINLANMANINÖNEMİ BÜYÜK

"Hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşamayız! Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır. Fakat geleceği yapacak olan bu çocukları yetiştirecek analar, babalar, kardeşler hepsi şimdiden az çok aydınlatılmalıdır ki, yetiştirecekleri çocukları bu millet ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı olabilecek şekilde yetiştirsinler!

ÇOCUKLARIN ÖĞRENECEKLERİ

"Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize tahilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye'nin istiklaline, temeli benliğine, milli geleneklerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir."

GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK

"Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eser (Türkiye Cumhuriyeti Devleti) ona bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak."

EY TÜRK ÇOCUĞUSEN ÇOK ZEKİSİN!

. "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk’ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin!.. Bu belli. Fakat zekanı unut!.. Daima çalışkan ol!”

ÇOK MESUDUM

“Bir gün ulusu sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum.”

BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR

“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.”

EY TÜRK GENÇLİĞİ!

“Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.”

Ali Sağlık görevinin başında

Biliyorum, belediyelerin yeni kadrolaşma süreci ilgi çekiyor.

Bu yüzden de medyada bol bol o geldi bu gitti haberlerini okuyoruz. Ancak çoğu gerçek değil.

O haberlerden biri de İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile ilgiliydi.

Sağlık benim eski dostum.

Hakkında bir gelişme olsa ilk duyacak isimlerden biriyim.

Bir kaç haber sitesinde, Sağlık’ın haziran ayına kadar izne ayrıldığı ve sonrasında da emekliliğini isteyeceği gibi bir haber okudum.

Hemen aradım. Ancak yazılanların hiçbiri doğru değildi.

Buradan yazmış olayım: Ali Sağlık görevinin başında.

Kılıçdaroğlu saldırısının sonuçları ne olacak?

Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimini nasıl okuyacağız?

Bir iki gündür en sık karşılaştığım soru bu

Görüşlerimi özetliyorum.

CUMHUR İTTİFAKI

BİR- Erdoğan saldırıdan hemen önce kutuplaşmanın önüne geçebilecek yeni bir dili tercih edeceğinin işaretlerini vermişti. “Türkiye İttifakı” demişti. Linç girişimi bu yumuşanın önünü kesti.

İKİ- “Türkiye İttifakı” söylemine tepki gösteren Devlet Bahçeli’nin milliyetçi dili tekrar Cumhur İttifakı’nın belirleycisi oldu. Bana göre ittifakın lokomotifi konumuna MHP gelmiştir.

SİYASET

BİR- Nefret söylemini kullanan siyasetçiler bu olayla kaybettiler. Süleyman Soylu gibi “CHP’lileri şehit cenazelerine almayın” diyen kışkırtıcı dilin dönemi bitmek zorunda. Ben ilk Kabine değişikliğinde bunu göreceğimizi düşünüyorum.

İKİ- Ak Parti içindeki mutsuzların yeni parti arayışında harekete geçme vakti de gelmişe benziyor. Ahmet Davutoğlu’nun kibar kaleme alınmış ama çok sert içeriğe sahip paylaşımı bunun ilk işareti…

SEÇİM

BİR- Bu gerginlikte artık Ak Parti’nin de İstanbul seçimlerinin yenilenmesini istemeyeceğini düşünüyorum. Çünkü seçim sonrası yaşanan sürece son linç girişimi de eklendiğinde sandığa gitmeyen seçmen tekrar sandığa gider ve İstanbul’da fark Ekrem İmamoğlu lehine daha fazla olur.

İKİ-Muhalefet yaşananlar nedeniyle saflarını sıklaştırdı. Seçim yenilenen yerlerde de muhalefetin birlikte hareket kabiliyeti arttı.

23 Nis 2019 - 16:31 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.