TFF’den önemli karar

Türkiye Futbol Federasyonu, Türk hakemliği için önemli kararlar aldı. Yürürlüğe giren MHK talimatında artık kadın hakemlerin Süper Lig'de görev alabil...

Türkiye Futbol Federasyonu, Türk hakemliği için önemli kararlar aldı. Yürürlüğe giren MHK talimatında artık kadın hakemlerin Süper Lig'de görev alabileceği açıklandı

TALİMATLAR DEĞİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu talimatları arasındaki en önemli değişiklik ise kadın hakemlerle ilgili oldu. Fiziksel durumu iyi olan kadınlar da artık profesyonel liglerde düdük çalabilecek. 24 olan en üst ligdeki hakem sayısının 43 olmasına karar verildi. Bu 43 kişilik kadrodan MHK istediklerini profesyonel yapıp maaş ödeyecek, profesyonel yapmadıklarına maaş ödemeyecek.

KADIN HAKEMLERE MÜJDE

Erkek hakemlerin fiziksel testlerini geçenler, tüm profesyonel liglerde düdük çalabilecek. Bu arada amatör veya profesyonel 10 yıl futbol oynamış isimler, amatörden başlayarak hakemliğe adım atabilecek. Yeni sezon klasmanları yazılı ve atletik testler yapıldıktan sonra 20 Temmuz'da açıklanacak. Hakem ve yardımcı hakemler yeni talimata göre Video Asistan Hakemi (VAR) olarak görevlendirilecek.

12 May 2019 - 14:01 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.