300 kişi aynı anda oynayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu işbirliği ile 19 Mayıs'ta Gazi Mustafa Kemal Ata...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu işbirliği ile 19 Mayıs'ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun' a çıkışının 100. yıl dönümünde saatler 19.19'u gösterdiğinde 81 il ve 19 ülkenin eş zamanlı oynayacağı ülkemizde ve 22 ülkede kent 16 medyanın canlı yayınlayacağı ’’ Dünya Atabarı Oynuyor’’ projesi gerçekleştirilecek. Projenin ilimizdeki ayağı ise eski valilik meydanında uygulanacak. Ve yaklaşık 300 kişi aynı anda atabarı oynayacak.

HERKESE DAVET

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekler Federasyon Başkanı Mikail Kalyoncu, "Artvinin meşhur atabarı; dünyada 19 ülke, Türkiye'de 81 vilayette 19 Mayıs 2019 saat 19.19'da eş zamanlı oynanacak. Bu hiç de yabana atılacak bir etkinlik olmadığı gibi, sadece Kocaeli'de yaşayan Artvinliler değil tüm Kocaeli'nin bu etkinliğe bizzat katılması bir onur olacaktır. Atatürk Anıtı'nda saat 17 30' toplanılacak, Yürüyüş Yolu üzerinden eski Valiliğin olduğu alana gelinecek. Valilik Korosu gösterisi ve saat tam 19.19'da yaklaşık 300 kişi atabarı oynayacak" dedi.

16 May 2019 - 16:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.