Spina Bifida’da yeniden Ulusoy

Marmara Spina Bifida Tüm Engelli ve Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin 3’ncü olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olan mevcut başkan Özcan Nabi Ulusoy yeniden seçildi.

Arif BULUT - Marmara Spina Bifida Tüm Engelli ve Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin 3’ncü olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongre Karabaş Mahallesi Ihlamur Sokak’ta bulunan dernek binasında yapıldı. Kongrede mevcut başkan olan Özcan Nabi Ulusoy tek aday olarak göreve devam etti. Ulusoy 2002’den beri dernek başkanlığı görevini yürütüyor. Kongrede 7 kişilik yönetim kurulu belirlenirken, yönetim 3 yıllığına seçildi.

MÜCADELE EDECEĞİZ

2002 yılında kurulan dernek bünyesinde üye olan hastalarına yardımcı olmak, onlarla yakından ilgilenmek ve hastalıkla ilgili bilgi paylaşmak amacıyla faaliyetini sürdürüyor. Dernek Başkanı Özcan Nabi Ulusoy, Kocaeli’nin ilk ve tek Spina Bifida derneği olduklarını söyleyerek, etkinliklerin devam edeceğini ve hastalıkla hep birlikte mücadele edeceklerini kaydetti.

SPİNA BİFİDA HASTALIĞI NEDİR?

Spina Bifida; omurga açıklığı anlamına geliyor. Çoğu zaman kalıcı özgürlere neden olan doğumsal bir hastalık. Spina Bifida hamileliğin ilk ayında anne karnında ki bebeğin omuriliğinin uygun biçimde kapanmaması sonucunda oluşuyor. Türkiye’de doğan her 1000 bebekten 3’ünde Spina Bifida görülmekte. Ülkemizde yaklaşık 5000 bebek Spina Bifida’lı doğmaktadır.

YÖNETİM ASİL

Özcan Nabi Ulusoy, Kemal Hakverdi, Emine Keser, Bedriye Tırka, Ali Muhtaza Erdil, Şerafettin Öztürk, Ayhan Işık.

19 May 2019 - 14:12 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.