İşte AK Parti'nin yeni İl Başkanı

AK Parti’de İstanbul’da yapılan görüşmenin ardından 4 aday arasında ikinci kez görüşmeye davet edilen Mehmet Ellibeş, il başkanı olarak atandı

Süriye ÇATAK TEK -AK Parti’de İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un 3 Mayıs’ta istifa etmesinin ardından Genel Merkez tarafından yapılan çalışmanın ardından ikinci kez il başkanlığı için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. İkinci istişarenin ardından belirlenen isimlerden Mahmut Civelek, Mehmet Ellibeş, Zihni Yılmaz ve Abdullah Köktürk İstanbul’da İl Başkanlığında Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin ardından Mehmet Ellibeş il başkanı olarak açıklandı.

İLK ADAYLARDAN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

AK Parti’de Eryarsoy’un istifasının ardından AK Parti Genel Merkezi 5 Mayıs’ta il yönetimini istifasını da alarak, il yöneticileri, il disiplin ve demokrasi hakem heyeti, belediye başkanları, ilçe başkanları, büyükşehir meclis üyeleri, il gençlik ve kadın kolları yöneticilerinden görüş alındı. Görüşlerin alınmasının ardından Mehmet Ellibeş, Şahin Talus, Halit Çokan, Ali Korkmaz ve Berna Abiş, Ankara’ya davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gelen adaylarla tek tek görüştü. Görüşmenin ardından Erdoğan il başkanı belirlemedi ve yeniden çalışma yapılmasını istedi.

İKİNCİ KEZ GELDİLER

Genel Merkez Erdoğan’ın isteği üzerine ikinci kez bir heyeti Kocaeli’ye gönderdi. Gelen heyet yeniden çalışma yaptı ve bu kez, ilçe başkanları, partinin kuruluşundan bu yana görev yapan ilçe başkanları, kanaat önderleri ve belediye başkanları ile görüştü. Görüşmenin ardından yeni isimler belirlendi ve Ankara’ya götürüldü. Belirlenen isimler arasında Mahmut Civelek, Mehmet Ellibeş, Zihni Yılmaz ve Abdullah Köktürk bu kez Erdoğan’ın İstanbul programı nedeniyle İstanbul’a davet edildi.

18.00’DE GÖRÜŞME BAŞLADI

Davet edilen 5 isim sabah saat 10.30’da il binasında bir araya gelip birlikte İstanbul’a gitti. 4 aday ve İl Başkanvekili Mikdat Aydın yeni açılan Çamlıca Camiinde Cuma namazlarını kıldıktan sonra İstanbul İl Başkanlığına geçti. Burada uzun süren bekleyişin ardından saat 18.05’te Erdoğan Abdullah Köktürk ile görüşmeye başladı ve sırayla adayları içeri aldı.

24 May 2019 - 18:48 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.