Demir: Dersim kararı yok hükmünde

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Tunceli Belediyesi adının belediye meclisi tarafından Dersim Belediyesi olarak değiştirilmesine bu tepkiyi gösterdi

Tunceli Belediyesinin adının belediye meclisi tarafından Dersim Belediyesi olarak değiştirilmesine bir tepki de Türk Ocakları Kocaeli Şubesi'nden geldi. Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ve yöneticiler, konuya iliştin basın toplantısı düzenledi. Demir şunları söyledi: "Yapılan, yasa dışı bir eylemdir. Küçük bir ilçede yaptıklarıyla şöhret kazanan ve bu sayede komünistliği bile sempatiyle karşılanan belediye başkanının gerçek yüzü böylece ortaya çıkmıştır.

YASALAR BELLİ

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Millî Mücadele ateşini yakmasının 100. yıldönümünün kutlandığı bu günlerde böyle kanunsuz kararın alınması manidardır. Cumhuriyete karşı isyan eden Seyit Rıza’nın heykelinin dikilmesine gösterilen müsamahanın ileride yol açacaklarının öngörülememesi de devlet aklı açısından sorgulanması gereken bir husustur. Demokratik hukuk devletinde kurumların yetki ve görevleri anayasa ve yasalarla belirlenmiştir.

MÜSAMAHA YOK

Bir belediye meclisinin yetkisi olmayan bir konuda aldığı karar yok hükmündedir. Anayasa ve kanunlara aykırı eylemlere karşı her türlü tedbiri almakla görevli idarî makamların ve yargının derhal gereğini yapmasını ve bu hukuksuz şımarıklığa son vermesini T.C Tunceli Belediyesi tabelasının takılmasını bekliyoruz. Türk vatanının bölünmez bütünlüğüne ve Türk milletinin birliğine yönelik hiçbir eylem müsamaha ile karşılanamaz."

25 May 2019 - 10:45 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.