Bilgievleri’nden öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak proje

Bilgi evleri, Kocaeli’de bulunan ilkokul ve ortaokullarla yaptığı işbirliği ile öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Bilgi evleri; Kocaeli genelinde ilk ve ortaokullarla işbirliği yaparak öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen proje sayesinde yüzlerce öğrenciye eğitim veriliyor.

ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİNE KATKI

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortak yürütülen Okul-Bilgievi işbirliği projesinde Kocaeli’nde bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencileri hem Bilgievleri’ni tanıyor hem de kişisel gelişimlerini artıracak etkinliklere katılıyor. Bu kapsamda her hafta bir okulu misafir eden Bilgievleri, projeyle öğrencilere; Ebru, El sanatları ve Tasarım – (Origami, Quiling, Etamin, Rolyef, Keçe, Eva) Resim, Filografi, Ahşap Tasarım gibi sanatsal kulüp faaliyetleri yaptırırken Bilişim kulüplerinde ise Robotik, 3D Tasarımla Baskı ve Kod Yazılımı gibi kulüp hizmetleri sunuyor.

BECERİ ATÖLYELERİ

Misafir edilen öğrencilere kulüp eğitimlerinin yanı sıra beceri atölyelerinde de eğitim veriliyor. Öğrencilere; Akıl ve Zekâ Oyunları Programı, Fen Atölyesi, Masal Saati Kulübü, Satranç Kulübü, Eğlenceli İngilizce Kulübü, Eğlenceli Matematik Kulübü ve Sokak Oyunları Kulübüyle öğrencilerin becerilerini artıracak eğitimler veriliyor.

HER HAFTA YÜZLERCE ÖĞRENCİ MİSAFİR EDİLİYOR

Proje kapsamında Bilgievi şubeleri her hafta farklı bir okulu misafir ediyor. Haftalık ortalama 400 öğrenci projeden faydalanıyor. Gelen öğrencilerin çoğunluğu Bilgievleri’nden ilk kez hizmet alıp Bilgievleri projesini tanıma fırsatı buluyor.

PROJE ÇOK FAYDALI

Okul-Bilgievi Projesi sayesinde öğrencilerin farklı bir tecrübe edindiklerini belirten Tavşantepe İlkokulu öğretmeni Nurşen Kızılırmak, “Öğrencilerimle yaptığım ziyaret sonucunda hem çok memnun kaldık hem de proje bize çok şey kattı.” dedi. Projenin çok faydalı olduğunu söyleyen Kızılırmak, “Burada yaptığımız etkinlikleri okulda yapma fırsatı bulamıyoruz, dolasıyla öğrencilerimiz için oldukça faydalı bir proje ve devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

26 May 2019 - 09:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.