Kertil Tekke’de iftar

Kertil Tekke Mahallesi Meydanı’nda mahalle halkının katılımıyla 6’ncısı gerçekleştirilen buluşmalar bu yıl Ramazan ayında olması sebebiyle iftar programıyla yapıldı.

Arif BULUT -Biz İzmit’iz Platformu tarafından Kertil Tekke Mahallesi Meydanı’nda her yıl düzenlenen iftar programının 6’ncısı mahalle halkının katılımıyla gerçekleştirilirken, iftar yemeklerinin dağıtımı ezana yetişmedi. Ezanın okunmasının ardından birçok vatandaş yaklaşık yarım saat yemeği bekledi.Sonrasında iftar için yemek bekleyen birçok vatandaş yemek dağıtılan noktada bekledi. İftar programına gelen vatandaşlar programın düzensizliğinden şikayetçi olurken, iftar açarak hoş vakit geçirmeyi bekleyen vatandaşlar umduklarını bulamadı.

MAHALLELİ İLE BİRLİKTE

Düzenlenen iftar programına Biz İzmit’iz Platformu Başkanı Hüseyin Erol’un yanı sıra, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, İzmit Belediyesi CHP Meclis eski üyesi Veli Beyaztaş, eski Milletvekili ve İzmit Belediyesi eski Belediye Başkanı Erol Köse, Gazeteci Yazar Mustafa Küpçü, Biz İzmit’iz Platformu üyeleri ve çok sayıda mahalleli katılım gösterdi.

HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM

Aksayan iftar programının ardından Gazeteci Mustafa Küpçü ve eski Milletvekili ve İzmit Belediyesi eski Başkanı Erol Köse söyleşi gerçekleştirdi.Küpçü ve Köse ilimizin tarihi yapısı, insani değerleri hakkında bilgiler verdi.Küpçü ve Köse ayrıca yaşadıkları anıları vatandaşlarla paylaştı.İftar sonrası konuşan Biz İzmit’iz Platformu Başkanı Hüseyin Erol, “Daha önce düzenlediğimiz 5 Kertil buluşması Ramazan ayına denk gelmediği için, bu yıl biraz aksamalar yaşandı. Hepinizden özür diliyorum” dedi.

AİDİYET ZORDUR

Erol konuşmasının devamında, “Burada amacımız hep birlikte, bir arada vakit geçirebilmektir. Bu kentte bir kent aidiyeti yaratmak çok zordur. 1950’den sonra ülkenin 4 bir yanından bu kente gelmiştir. Biz bu kente kimin nereden geldiğine bakmıyoruz. Bu kentte kim yaşıyorsa hepsi bizim insanımızdır” şeklinde konuştu.

26 May 2019 - 09:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.