Gez-Gör’den muhtar ziyaretleri

Gez-Gör Kocaeli ekibi, mahallerin muhtarlarını ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ‘’Gez-Gör Kocaeli’’ programı, Kocaeli ve diğer şehirlerden vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Haftanın her günü uzman rehberler eşliğinde farklı gruplara Kocaeli’nin tarihi ve kültürel güzellikleri tanıtan Gez-Gör Kocaeli projesi, bayram sonrasına hazırlanıyor. Bu kapsamda Gez-Gör ekibi, projeyi tanıtmak ve mahallelerde projeye ilgiyi arttırmak amacıyla mahalle muhtarlarını ziyaret ediyor.

PROJE MUHTARLARA ANLATILIYOR

8 farklı tur güzergâhı bulunan Gez- Gör projeye, şehir içinden ve dışından yoğun ilgi gösteriliyor. Ancak yapılan araştırmalar neticesinde Kocaeli’nin bazı ilçelerinde yeteri kadar projenin tanınmadığını tespit eden Gez-Gör ekibi harekete geçti. Bu kapsamda ilk olarak az talep gelen mahallelerin muhtarlarını ziyaret eden ekip, Gez-Gör projesini ve güzergâhları tanıtıyor. Proje hakkında detaylı bilgileri veren ekipler, muhtarların vatandaşlara projeyi tanıtması noktasında bilgilendiriyor

TARİHİ MEKÂNLAR GEZİLİYOR

Vatandaşlar, ‘’Gez-Gör’’ programıyla İzmit’in tarihi ve kültürel mekânlarını geziyor. Geziye katılan vatandaşlar bu kapsamda; restorasyon ödüllü Selim Sırrı Paşa Konağı, Canfeda Hatun Çeşmesi, Süleyman Paşa Hamamı, Kapanca Sokak, Redif Müzesi, Kasr-ı Hümayun, Saat Kulesi, İzmit Gar Binası, Film Platosu ve Seka Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi gibi bilim, sanat, tarih ve kültürel mekanları ziyaret ediyor. Ayrıca Ormanya ve SEKA Kamp alanını da gezebilen vatandaşlar, Kocaeli’nin doğasını ve kültürel mekânlarını da yakından görmüş oluyor.

BAŞVURULAR İNTERNET SİTESİNDE

Kocaeli’nin tarihi, turistlik ve doğal mekânlarını ücretsiz olarak gezmek isteyen vatandaşlar www.gezgorkocaeli.com internet adresini ziyaret ederek katılmak istedikleri turu seçebiliyor. En az 20 kişi olmak ve 18 yaşından büyük olmak kaydıyla gruplar, gezmek istedikleri turu internet sitesinden seçerek başvuru yapabiliyor. Başvurmak isteyen vatandaşlar ayrıca Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ni de arayabiliyor.

29 May 2019 - 10:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.