Muammer Dereli Fen Lisesi'nin büyük başarısı

Sıfır Atık projesiyle entegre yürütülen Yeşil Kampüs Lise 2023 projesinin bir aşaması olan "Organik Atıklardan Kompozit Gübre Üretimi" Türkiye'deki tüm okullara örnek oluyor.

Muammer Dereli Fen Lisesi'nin proje okulu olarak yürüttüğü iki projeden biri olan Yeşil Kampüs Lise 2023 projesinin önemli bir aşaması olan yeşil kampüs ve sıfır atık entegrasyonu ile okulumuzdaki organik atıklar kompozit gübreye dönüştürülüyor. Okuldaki hiçbir atık zayi edilmeyerek bina içinde oluşan tüm organik atıklar ile dökülen yaprak, kesilen çim, kırılan dallarda kompozit gübreye dönüştürülerek değerlendirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Sıfır Atık çalışmalarını yürüten daire başkanlığından gelen MEB ISGB Genel Koordinatörü Özkan AVCI ve MEB Sıfır Atık Proje Yetkilisi Fatih KINACI'nin bulunduğu heyet, Muammer Dereli Fen Lisesi'ne gelerek projedeki öğrencilerin uygulamalı anlatımı ile projeyi yerinde incelediler. Heyet, Fen Lisesi düzeyinde yapılan böyle bir etkinliğin bu konuda yapılmış en özgün projelerden biri olduğunu ifade ederek Türkiye’deki tüm okullar için bu projenin örnek proje olduğunu ve Bakanlığın, Muammer Dereli Fen Lisesi’nin bu projesini bu alanda yapılmış tek çalışma olduğundan çok önemsediğini belirterek sıfır atık ile ilgilenen Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün de bu projenin ülkemizde yaygınlaştırılması için çalışma başlattığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer AKMANŞEN tarafından desteklenen proje ilimizin gururu olacak.

07 Tem 2019 - 23:15 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.