AFAD’dan kurumlara SEKAPS eğitimi

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, ilimizdeki kamu kurumlarının sivil savunma personellerine SEKAPS kullanıcı eğitimi verdi

Seferberlik kaynak planlama faaliyetlerinin daha etkin ve verimli sürdürülebilmesine yönelik olarak kurumsal verilerin elektronik ortama girilmesi ve sistem üzerinden takip edilmesi için TÜRKSAT katkılarıyla geliştirilen Seferberlik Kaynak Planlama Sisteminin (SEKAPS) kullanıcı eğitimleri, Kocaeli AFAD’da gruplar halinde verildi. AFAD Müdahale Şube Müdürü Ümit Çiğdem, AADYM Şefi Hüseyin Çakırca ve Sivil Savunma birim sorumlusu Zeynep Baykan tarafından verilen eğitimler bir hafta sürdü.

29 KURUM

Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği koordinatörlüğünde ilgili Bakanlıkların katılımıyla uygulamaya giren SEKAPS kullanıcı eğitimlerinde Kocaeli’deki 29 kurumdan 53 personel eğitim aldı. Kurumların seferberlik içerikli verilerinin elektronik ortama aktarılmasını içeren ve Bakanlıkların taşra teşkilatlarını yönlendirmesiyle gerçekleşen SEKAPS kullanıcı eğitimlerinin kamu kurumlarının talepleri kapsamında devam ettirileceği öğrenildi.

09 Tem 2019 - 15:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.