'Esnafın gözü dışarıda olacak'

KOTO Başkanı Necmi Bulut, esnafın ihracat yapması için çok çalıştıklarını kaydederek, “Esnafın gözü dışarıda olacak ki dışarının gözü de Kocaeli’de olsun. Yoksa büyükler Kocaeli esnafını yer” dedi

KOCAELİ Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer, Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Yusuf Erenkaya, İbrahim Atalay, Mehmet Akif Şen ve Yusuf Ziya Uludüz, gazetemiz genel yayın yönetmeni Mevlüt Soysal’a bir ziyaret gerçekleşirdi. Başkan Bulut, bu ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.

İHRACATIN AMACI

İhracatla ilgili yaptıkları çalışmanın amacını anlatan Bulut, “İhracatla ilgili Kocaeli’de dışarıya açılmamızı sağlayacak ne varsa bunu en iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Tek tabanca, ulusal bir firma gibi davranamayan, onların haklarını kullanamayan, onlar gibi çaba sarf edemeyen kurumlarımın önünü açmaya çalışıyoruz. Onun için değişik çalışmalar yapıyoruz. Konu ile ilgili yönetim kurulumuzdan arkadaşlarımız var. Onların çok özel çabaları oluyor. Fuarlar, ziyaretler ve birçok çalışmanın sebebi, esnafımızın dışarıya açılmasını sağlamak” dedi.

SONUÇ ALIYORUZ

İhracatla ilgili sonuç da aldıklarını söyleyen Bulut, “Firmalarımızın özgüvenlerinin artması, daha saldırgan olmaları sonuç almalarını sağlıyor. Bunun yanı sıra Kocaeli’nin tanıtımına da önemli derecede katkı sağlayacaklarına inanıyorlar. Önlerine çıkan ve çıkacak engellerde de yanlarında olduğumuzu onlara gösteriyoruz. Bu çalışmaların da verimlerini alıyoruz. Bu süreçte ilk defa ihracat yapan üyelerimiz var. Hiç yurt dışı çalışması yapmamış 18-20 arkadaşımız kısa vadede sonuç aldı. Bu sayı tabii ki yetersiz. Kısa sürede yenileri eklenecek” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Sözlerini sürdüren Bulut, “Bizim amacımız ekonomik daralma sürecinde esnafımızın yeni pazarlar bulmasını sağlamak. Daha sonra ihracatların kalıcı hale gelmesi. Çünkü ekonominin kötü olduğu zamanlarda esnaf bunalıyor ve dükkanını kapatmak, başka işe girmek istiyor. Biz bu hamle ile bunun da önüne geçme arzusu taşıyoruz. Onlara yalnız olmadıklarını hatırlatıyor, ülkeye, millete ve devlete katkı sağlamalarının önünü açıyoruz. Bizim yönetim olarak Kocaeli’deki tüm kurumlarla yakın ilişki içindeyiz. Devletin ne kadar kurumu varsa hepsiyle beraber çalışıyoruz. Eğitimlerde onlardan da bilgiler alıyoruz. Buna Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de dahil” dedi.

TAŞIYICI SEKTÖR İNŞAATTI

Bulut “Bizim genel sıkıntımız şu: 10-15 senedir ekonominin taşıyıcı sektörü inşaattı. Demek ki inşaat boyutunda başka bir sektör olmadığı için onun oluşturduğu boşluk doldurulamadı. Bu yüzden bir sıkıntı yaşanıyor. Fakat bu açığı ihracatla kapatacağımızı düşünerek bu sektöre ağırlık veriyoruz. Esnafımıza diyoruz ki, gözünüz dışarıda olsun ki dışarının gözü de Kocaeli’de olsun. Eğer büyümeye hazır olmazlarsa, küçülmeye çanak tutuyorlardır demektir. Bu şekilde büyükler gelip Kocaeli’ye çöker. Fakat biz gelişirsek büyüklere kafa tutarız. Kocaeli’ye gelen büyükler, ‘Buranın kendi markaları var’ diyerek çekinir” diye konuştu.

10 Tem 2019 - 19:11 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.