Alikahya'da 12 yaşındaki çocuğa istismar iddiası

Alikahya'da kiracısının 12 yaşından küçük çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunan E.Ş. hakim karşısına çıktı. Mağdur avukatı Hilal Altun’un küçük çocuğa kayyum atanması talebi mahkemece reddedildi.

Boran KAYALAR-Edinilen bilgilere göre olay Alikahya’da 2016 yılında meydana geldi. O dönem 12 yaşında küçük olan A.Ç.’nin ev sahiplerinin oğlu olan E.Ş. tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edildi. Edinilen bilgilere göre E.Ş. bilgisayarda oyun oynamak için A.Ç.’yi odasına götürdü ve burada cinsel istismar olayı gerçekleştirildi.

KİMSEYE SÖYLEME” DİYE UYARDI

Sanık E.Ş.’nin cinsel istismar olayını kimseye anlatmaması hususunda A.Ç.’ye uyarılarda bulundu. İddianamede cinsel istismar olayının değişik tarihlerde tam 3 kez gerçekleştiği belirtilirken, mağdur A.Ç.’nin kendi el yazısıyla bir mektup yazdığı ancak mektubun bulunamadığı belirtildi.

ÖĞRETMENLERİNE ANLATTI

Aradan geçen 2 yıl sonra A.Ç. okulda öğrencilere yönelik verilen cinsel eğitim sonrası yaşadıklarını öğretmenine anlattı. Rehber öğretmen durumu aile ve polise bildirdi ve E.Ş. hakkında başlatılan soruşturma sonucunda Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla dava açıldı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Mağdur avukatı Hilal Altun A.Ç.’nin temsili için kayyum atanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, cinsel saldırının aile içerisinden gelmediği gerekçesiyle Av. Hilal Altun’un kayyum ve davaya katılma talebini reddetti. Mahkeme savcısı, mağdur için hürriyetinden yoksun bırakılmasının yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına, TCK’nın 103. maddesinin 1. fıkrası gereği cinsel istismar suçundan cezalandırılmasına ve TCK’nın 53. maddesi gereği belirli haklardan yoksun bırakılması yönünde mütalaa verdi. Sanık avukatı esas hakkındaki savunması için süre isterken, mahkeme heyeti duruşmayı 12 Kasım’a erteledi. E.Ş.’nin yargılaması tutuksuz olarak devam ediyor.

12 Tem 2019 - 11:41 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.