En büyük hayalim İzmit Fuarı yaratmak

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Soysal’ı ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kente dair önemli açıklamalar yaptı. En büyük hayalinden de bahseden Hürriyet, “En büyük hayalim İzmit’e özel bir fuar yaratmak. Keşke Kocaeli Fuarı’nı bize devretseler. Kenti ruhsuzluktan, cansızlıktan kurtarmak istiyoruz” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Gazetemizi ziyaret etti. Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman ile CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Ünal Özmural ve Hakan Tanta’nın da yer aldığı ziyarette Hürriyet kent gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

YAPICI ELEŞTİRİ HAKKIMI KULLANIYORUM

İnsanların kendisine dertlerini anlatmak istediğini söyleyen Hürriyet, “Vatandaşlar beni birebir görmek istiyor. Çok eksik var. Mali bütçemiz sıkıntılı ama biz bunu moral bozukluğu olarak görmüyoruz. Üreteceğiz, çalışacağız. Geçtiğimiz günlerde rakamlarla açıkladım her şeyi, tespiti ben yaptım, takdir kamuoyunun. Yapıcı eleştiri hakkımı kullanıyorum” dedi.

TARİH TURİZMİ

İzmit’in Efes’ten daha büyük bir antik kent olduğuna dikkat çeken Hürriyet, “Bizim tarih turizmini başlatmamız gerekiyor. Buradan medeniyetler yolu geçiyor. İzmit’in dokusunu biran önce ortaya çıkarmalıyız. İnsanları otobüslerle şehre getirmek turizm mi? Başka şehirlerde yaşayanlar İzmit’i merak etmeli, kendileri gelip gezmek istemeliler. ‘Biz İzmit’i görmek istiyoruz’ dedirtmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

İZMİT FUARI YARATMAK

İzmit’e eskiden Avrupa kenti dendiğini hatırlatan Hürriyet, “İzmit için en büyük hayalim İzmit’e özel bir fuar yaratmak. Bize özel bir fuarımız olsun istiyorum. Sosyal, kültürel etkinliklerin yer aldığı. Fuarcılık ve müzecilik turizmi olan bir kentin hayalini kuruyorum. Bu fuarda yılın belli dönemlerinde sergi, belli dönemlerinde eğlence, belli dönemlerinde spor, sanatsal faaliyetlerin olmasını istiyorum. Bunun için daha zaman var tabi” şeklinde konuştu.

KEŞKE KOCAELİ FUARI’NI BİZE DEVRETSELER

Keşke Kocaeli Fuarı’nı bize devretseler diyen Hürriyet, “Orayı idari alana çevirdiler. Daha iyi fuarcılık yapacağımıza inanıyorum. Her yer çok karanlık. Başta İzmit’i aydınlatmak gerekiyor. Karanlık bir şehir İzmit, renklendirmek istiyoruz. Ruhsuzluktan, cansızlıktan kenti kurtarmak istiyoruz. Sanatçılarla görüşüyoruz mesela, sokaklarda grafiti çalışmaları yaptıracağız. Merdivenleri boyayacağız.

TAHİR BÜYÜKAKIN’LA DİYALOĞU NASIL?

Soysal’ın İzmit’te bazı yerlerin kontrolü Büyükşehir’de. Siz çalışmalarınızı yaparken nasıl bir yöntem izleyeceksiniz sorusunu cevaplandıran Hürriyet, “Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sayın Tahir Büyükakın’a çağrı yaptım. Hem siz benim yükümü alın, hem ben sizin yükünüzü alayım dedim. Örneğin Kapanönü Çarşısı için birlikte planlama çağırısında bulundum. Kimin yaptığı önemli değil ki.

BANA BİR ADIM GELSİN BEN BİN ADIM GİDERİM

Kendisini telefonla da aradım, birlikte Yürüyüş Yolu’nu baştan sona yürümeyi teklif ettim. Tamam dedi. Şu sıralar Tahir Bey de çok yoğun. Ama inanın bana bir adım gelene ben bin adım giderim. Fethiye Caddesi’nde 20 yıldır bir taş değişmemiş mesela. Tahir Bey’in bu vesileyle yükünü almış olurum. Bir de yapılan her şey betona boğulmasın istiyorum. Yaşam alanlarını geliştirmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

YÜRÜYÜŞ YOLU’NU KOMPLE TRAFİĞE KAPATMAK İSTİYORUM

Yürüyüş Yolu’yla ilgili de hayalleri olduğunu söyleyen Hürriyet, “Yürüyüş Yolu’nu komple trafiğe kapatmak istiyorum. Neden İstiklal Caddesi gibi olmasın. Açık müze, avm şekline dönüştürülebilir. Hem buranın eski tarihini yansıtacak tarzda. Kentin ruhunu yaşatsın, yaşam alanı olsun istiyorum. Sunay Akın gelmişti ziyarete kendi hayalini söyledi mesela çok güzeldi. Bayıldım, örneğin bir bankını bavul şeklinde yapabiliriz.

ESKİŞEHİR CADDELERİ GİBİ OLSUN

Eskiden insanlar elinde bavulla gelip trene biniyordu. Bunu canlandıracak bir bavulun olması bile insanlara güzel duygular yaşatır, küçük faytonlar gelip gitse elektrikli mesela. Tekniğini mimarlar değerlendirmeli tabi ama yapılmışken güzel olsun sadece betonu koyalım, üstüne 2 bank, insanlar gelsin gitsin değil. Orada zamanı geldiğinde etkinlikler yapalım. Eskişehir caddeleri gibi olsun. Kentin ruhunu yaşatsın” şeklinde konuştu.

12 Tem 2019 - 20:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.