İnönü esnafı çözüm istiyor

İnönü Caddesi esnafları kent merkezindeki trafik akışının değiştirilmesinin ardından uzun vadede dükkanlarını kapatma noktasına geldiklerini söyledi. Esnaflar caddenin yeniden canlanması için önerilerini ortaya koydu ve çözüm beklediklerini belirtti

Süriye ÇATAK TEK-İnönü Caddesi esnafları, kent merkezindeki ulaşım sisteminin değiştirilmesinin ardından cadde üzerinde esnafların büyük kaybının olduğunu belirterek basın açıklaması yaptı. Esnaflar trafik düzenlemesinin ardından cadde üzerindeki insan trafiğinin azaldığını ve artık kepenk kapatacak noktaya geldiklerini belirtti. Caddenin yeniden eski günlerine kavuşması için önerilerde bulunan esnaflar en azından Alemdar ve İnönü Caddesi’nin trafik akışının değiştirilmesini, Gazi Lisesinin kamu kurumlarının kullanımına verilmesini istedi.

ŞEHRİN EKSENİ DEĞİŞTİ

İnönü Caddesi Cumhuriyet Parkı karşısında bir araya gelen esnaflar adına açıklama yapan Sinan Kaya, esnafların İnönü Caddesinin şehir planlamasının dışa atılması nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kent merkezinde tüm altyapı ve şehir planlaması tramvay hattı ve İstiklal Caddesi arasında yapıldığını söyleyen Kaya, “Özellikle Tramvay hattı güzergahı bu anlamda şehrin eksenini değiştirmiştir.

İŞYERLERİ KAPANACAK

Bizeler İnönü Caddesi esnafları ve bölgede yaşayan halk olarak şehrin batı yönünden doğu yönüne giden halk otobüslerinin daha önce olduğu gibi İnönü Caddesini kullanmasını önemle istiyoruz. Aksi halde son iki yıldır başlayan ve devam etmekte olan işyerlerinin kapanması hiç de kaçınılmaz değil. Bizler İnönü Caddesi esnafları olarak bu caddenin eski hareketli günlerine tekrar dönmesini istiyoruz.

YÖN DEĞİŞİKLİĞİ YAPIN

Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a cadde ile ilgili talebimizi ilettik. Fakat trafiğin tekrar eski güzergahına dönmeyeceğini bizlere söyledi. Biz esnaflar olarak bunu kabul etmiyoruz. Bu caddeyi özellikle insan trafiğine tekrar kavuşturmak istiyoruz. Bunun için en önemli çözüm de otobüs güzergahının tekrar eski haline ya da sadece Alemdar ve İnönü Caddesi yönünün değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

ÇOCUK PARKINDE DÜZENLEME İSTİYORUZ

Aynı zamanda şehrin buluşma noktası olarak bilinen Cumhuriyet Çocuk Parkı’nın çevre düzenlemesi, ışıklandırılması ve tekrar değerli bir alan haline getirilmesini istiyoruz. Ayrıca İzmit Gazi Lisesi’nin kaldırılmasından sonra boşalan binaların bölge dinamiğini artırabilecek Nüfus Müdürlüğü, Tabu Müdürlüğü gibi yerlere verilmesini istiyoruz. Bu noktada valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İzmit Belediye başkanımızdan adım atmalarını bekliyoruz” dedi.

12 Tem 2019 - 15:18 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.