Sağlığına kavuşması için 173 bin lira gerekiyor

11 yıl önce geçirdiği boyun fıtığı ameliyatının ardından parçaların vücuduna uyum sağlamaması nedeniyle boynu yamuldu ve bacaklarında felç başladı. İyileşmesi için 173 bin liraya ihtiyaç var. Şimdi, Kocaeli Valiliği izniyle yardım toplanıyor

Kocaeli’de yaşayan Sebile Adıyaman (46), bundan tam 11 yıl önce geçirdiği boyun fıtığı rahatsızlığı sebebiyle ameliyat oldu. Fakat ameliyat parçaları vücuduna uyum sağlamadı. Doktorlar, parçaların değiştirilmesi gerektiğini söyledi ancak risk içerdiği için değiştirilemedi. Sebile Adıyaman bu sürede Kocaeli ve İstanbul’da pek çok doktora gitti. Ağrı tedavileri (fizik tedavi, botoks vb.) gördü. Fakat tedaviler yalnızca zaman zaman ağrılarını hafifletti, iyileşme sağlamadı.

İLGİNÇ BİR VAKA

Sebile Adıyaman, “Gittiğim doktorların hepsi ilginç bir vaka olduğunu ancak ameliyat durumunda felç kalma riskimin olduğunu söylediler. Zaman ilerledikçe omuriliğimde ciddi sorunlar meydana gelmeye başladı ve tortikollis, omurilik daralmaları ve rotoskolyoz hastalıklarının tanısı konuldu. Bu hastalıklarım sebebi ile boynum yamuldu ve bacaklarımdaki hissizlikle birlikte felç başladı. Hastalığım sebebiyle çalışamıyor ve günlük ihtiyaçlarımı karşılamakta dahi zorlanıyorum. Şu anda yalnızca bir doktor ameliyatı yapabileceğini ve ameliyat olmadığım takdirde yatalak olacağımı söyledi. Hastane tarafından 200.000 TL ücret talep edildi. Bu rakam Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 173.000 TL’ye indirildi ve Kocaeli Valiliği tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Sizden talebim, tedavim için gerekli ücreti karşılayabilecek yardımı sağlamanızdır” dedi.

EROL’DAN ÇAĞRI

Konuyla ilgili çalışma yapan Biz İzmit’iz Grubu Sorumlusu Hüseyin Erol da bir açıklama yaparak, “Bir süre daha ameliyat olmaması halinde yatağa bağımlı olarak yaşaması söz konusu. Bu süreçte kendisine yardımcı olmak istiyoruz. Ekonomik zorlukların vatandaşın belini nasıl kırdığını, yaşamın ne denli zor olduğunu elbette biliyoruz. Ancak bu tarafta da yardım bekleyen bir kardeşimiz var. Herkes bütçesi elverdiği oranda yardım etsin, Sebile rahatlasın istiyoruz. Bundan evvel düzenlemiş olduğumuz yardım kampanyalarında ne denli yüce gönüllü insanlar olduğunuzu biliyoruz. Hadi İzmit, hep birlikte dokunalım Sebile’nin hayatına. Tutalım Sebile’nin elini. Yarın sabah kimin başına ne geleceğini bilemeyiz. ‘Ne verirsen elinle, o gelir seninle’ demişler.

13 Tem 2019 - 11:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.