'Allah bir daha böyle bir ihaneti yaşatmasın'

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 3’nci yıldönümünde, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğine akın eden binlerce vatandaş vatan nöbetine devam etti. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Allah bu millete bir kez daha böyle bir ihaneti yaşatmasın. Biz bir daha böyle bir şey yaşanmaması için çalışıyoruz” dedi

Boran KAYALAR - 15 Temmuz Darbe Girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 251 şehit 2 bin 198 gazi verdiğimiz gece, kentimizde bir dizi anma programıyla anıldı. Sabah saatlerinde kent protokolünün Bağçeşme Şehitliği’ni ziyaret etmesinin ardından Milli İrade Meydanı’nda vatandaşlar, 16 Temmuz sabahının ilk ışıklarına kadar bir aradaydı. Program öncesi Milli İrade Meydanı, Türk bayraklarıyla donatıldı. Meydana Türk bayrağı, ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev fotoğrafları asıldı. Alanda Vatan Nöbeti Devam Ediyor yazılı pankart da yer aldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda vatandaşlar, emniyet güçleri tarafından alanın girişinde aranarak içeri girebildi.

YOĞUN KATILIM

Milli İrade Meydanı’nda, Büyükşehir Belediyesi, ev sahipliğinde düzenlenen anma programına Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Donanma Komutanı Ercüment Tatlıoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Kocaelispor Başkanı Hüseyin Üzülmez, STK temsilcileri gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

HÜRRİYET ALANI TERK ETTİ

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı yayınlandı. Erdoğan’ın CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun aleyhinde sözler sarf etmesi üzerine İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hüreiyet alanı terk etti. Hürriyet’e CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar da eşlik etti. Böylece tüm CHP’liler Erdoğan’ın konuşması sırasında alanı terk etti. Ayrıca İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in alanı terketmesi sonrasında İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz’ de alanı terk etti.

SİLAHLARINI BU MİLLETİN ÜZERİNE DOĞRULTTULAR

Anma programında ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “ Memleket nöbetine, vatan nöbetine hoş geldiniz. Bu bir vatan nöbetidir. Çünkü Anadolu coğrafyasında ayakta kalmak hiçbir millete bizim milletimiz kadar yakışmamıştır. Aziz milletimizin 1071 tarihinde bu topraklara girmesi ile birlikte bu coğrafyadan sayısız oyunlarla atılmaya çalışıldı. Fakat bu aziz milletin evlatları gözünü kırpmadan canını feda etti. Anadolu da ne zaman huzur varsa uzak coğrafyalarımızda barış vardır. 15 Temmuz, diğer bayramlarımızla birlikte anılmalıdır. Akıllardan çıkarılmamalıdır. Yıllarca sinsice devlerimizin içine ikiyüzlü bir şekilde sızdılar. 3 yıl önce bugün hain bir kalkışma ile bu darbe girişimiyle milletimize saldırdılar. Silahlarını bu milletin üzerine doğrulttular. Ama bu milletin evlatları her zaman olduğu gibi 15 Temmuzda da göğsünü siper etmekten geri kalmadı” dedi.

ALLAH BU MİLLETE BİR KEZ DAHA BÖYLE BİR İHANETİ YAŞATMASIN

Sözlerini sürdüren Büyükakın “ Selam olsun mermilere göğsünü siper edenlere. 251 şehir kardeşimiz ve s 2 bin 154 gazimiz sayesinde bugün buradayız. Çok şükür Kocaeli’nde çok büyük bir sıkıntı yaşanmadı. Kocaeli’nin kıymetli evlatları korkusuz bir şekilde vatan nöbetlerini ilimizde de tuttu. Allah bu millete bir kez daha böyle bir ihaneti yaşatmasın. Biz bir daha böyle bir şey yaşanmaması için çalışıyoruz. Bugün burada gecenin 01.00’e kadar durmaya gelen sizler vatan nöbetine en büyük desteği veriyorsunuz. Tarih boyunca bu coğrafyada tutunmamızı sağlayan başka Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ile anıyorum. Bu nöbeti tutmak için buraya gelen tüm hemşerilerime saygılarımı sunuyorum” dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Büyükakın’ın ardından konuşan Vali Hüseyin Aksoy “ 15 Temmuz vatanımızın milli birlik ve bölünmezliğimizi dünyaya anlatan bir günüdür. Gelişmekte olan ülkemizi engellemek isteyenler darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Bu darbe vatandaşlarımızın yazdığı destanla engellenmiştir. 15 Temmuz aydınlık bir gelecekten vazgeçmeyeceğimizin en büyük kanıtıdır. Büyük bir inanç ve kararlıkla tankın, mermilerin önüne çıkan milletimiz iradesine sahip çıkarak, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu göstermiştir. İlimizde de milli iradeye sahip çıkan vatan nöbeti tutan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bizler bu kutsal emanete sahip çıkarak, ülkemizin bekasına kast eden terör örgütlerine asla izin vermeyeceğiz. Nasıl 15 Temmuzda bir ara geldiysek, bundan sonrada birliğimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek daim olmasını diliyorum” dedi.

KURAN-I KERİM TİLAVETİ YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından en ince ayrıntısına kadar titizlikle planlanan programda İl Müftülüğü tarafından ilimizdeki camilerden ve ana sahneden salalar okutuldu. Alana kurulan LED ekranlarda 15 Temmuz gecesini anlatan, geceye ait çarpıcı görüntülerin yer aldığı belgesel film gösterimi yapıldı. Program kapsamında imam hatip öğrencileri tarafından kareografi gösterisi ve Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Duaya Davet kampanyası kapsamında okunan 251 bin Yasin-i Şerif’lerin duasını il müftüsü Sinan Cihan yaptırdı. Şarkıcı Uğur Işılak da program kapsamında sahne alırken, dev ekrandan Cumhurbaşkanının hitabı katılımcılara izlettirildi.

15 Tem 2019 - 21:35 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.