Hürriyet’ten Kapanönü’ ne yeni proje

İzmit’in sembol noktalarından olan Kapanönü’nün esnafı bayramdan sonra Başkan Hürriyet’le görüşecek. Çarşı için hazırlanan proje, esnaf mağdur olmasın diye gece sürdürülecek

Boran KAYALAR-1994 yılında yapılan Kapanönü Çarşısı’na yeni düzenleme geliyor. Çarşı için yeni proje hazırlanıyor. Özellikle her yağmurda esnafı mağdur eden çatı öncelikle onarılacak. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, dün konuyu esnafla ayaküstü görüştü. Kurban bayramı sonrası detaylı olarak bütün esnaflarla konuşulacak. Çarşı için birkaç proje hazırlanırken hangi projenin yapılacağına esnaf karar verecek.

ESNAF İSTEMEMİŞTİ

2012 yılında İzmit Belediyesi’nin ‘Tarih Koridoru Projesi’ kapsamına alınan 25 yıllık çarşı, şimdi yeni başkanla şekillenecek. O dönem İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kapanönü Çarşı'nın yenilenmesi adına çarşı esnafı ile 6 maddeden oluşan bir karar almıştı. Ancak esnafın yüzde 70’i işleri aksayacak diye projenin yapılmasını istememişti. Böylece proje askıya alınmıştı.

TALİMATI VERDİM

Geçtiğimiz Temmuz ayında Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Büyükakın’ın da Kapanönü esnafını ziyaret ederek “Kapanönü Çarşısı’nın problemlerini gidermek için geçmişine uygun ve yakışır adımlar atacağız. Kapanönü esnafımızın beklentilerine cevap vereceğiz. Özellikle çatısındaki sorunların giderilmesi için gerekli adımların atılması talimatını verdim. Teknik arkadaşlar hızlı bir şekilde inceleme ve çalışma yapacak” açıklamasında bulunmuştu.

‘BÜYÜKAKIN’I DA DAVET EDECEĞİM’

60 esnafın bulunduğu Kapanönü esnafını dün ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise projenin hazırlık aşamasında olduğunu belirterek “Bayramdan sonraki hafta Kapanönü esnafı ile görüşeceğiz. Ben Büyükşehir belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ı da bu toplantıya davet edeceğim. Birlikte çalışmak ve karar almak vatandaşlarımız için daha iyi olacaktır. Önce çatıyı hallederiz. Etrafı renklendiririz. Ondan sonra çok yüksek maliyet çıkarsa peyderpey yaparız. Her yağmur yağdığında üzülüyorum aklıma siz geliyorsunuz. Bir an önce biz de halledelim istiyoruz” dedi.

2 MİLYON TL YATIRIM

Sözlerini sürdüren Başkan Hürriyet, “Tamirat yapmayı çok düşündük ama tamir edersek sıkıntı büyük. O yüzden kökten başlamamız lazım. Yılsonuna kadar bir kaç şeye el atabiliriz. Güneş geçirmeyen malzemeden yapılacak özel nitelikte bir cam yapmayı düşünüyoruz. Yerler de değiştirilecek. Dekoratif ışıklar kullanacağız. Burayı tamamen kapatmayacağız. İşler parça parça yapılacak. Gece çalışılacak, esnaf mağdur olmayacak. 3 ayda bitirmeyi planlıyoruz. 2 Milyon TL’lik bir maliyet çıkacağını düşünüyoruz. Proje örnekleri esnafa sunulacak. Ortak bir karar vereceğiz” dedi.

19 Tem 2019 - 13:20 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.