İranlı gasp çetesi hakkında karar

Kendilerine polis süsü vererek, takip ettikleri kişileri gasp ettikleri belirlenen 3’ü iran 1’i türk uyruklu olmak üzere 4 şüpheli, Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü’nün Ankara ilinde düzenlediği operasyonda yakalandı. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden A.J adli kontrol şartıyla serbest kalırken diğer 3 gaspçı ise tutuklandı.

Abbas ÇAKAR - Edinilen bilgi ve iddialara göre; 17 Haziran 2019 günü Antalya ilinden yola çıkıp aracı ile İstanbul’a iş kurmaya giden İran Uyruklu bir şahıs Kartepe İlçesi TEM Otoyolu üzeri bir dinlenme tesisinde kendilerine polis süsü verilen şahıslar tarafından durdurularak 5 bin dolar parası gasp edildi. Olayın Polise ihbar edilmesi ile Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği geniş çaplı soruşturma başlattı.

4 KİŞİ YAKALANDI

Kocaeli Polisinin yapmış olduğu çalışmalar sonucu olaya karışan şüphelilerin kullandıkları aracın plakası belirlendi. MOBESE ve PT kameralarından şahısların Ankara ilinde olduğu tespit edilince, Kocaeli Polisi operasyon için düğmeye bastı. Olayla ilgili İran uyruklu oldukları öğrenilen M.M(31), A.I(35) ve A.J(46) ile birlikte Türk olan S.S(30 yakalanarak gözaltına alındı.

DAHA ONCEDE YAPMIŞLAR

Gözaltına alınarak Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin, daha önce farklı illerde de yurt dışından Türkiye’ye gelen Irak, Afgan, Kuveyt, Özbek uyruklu şahısları takip ederek, kendilerine polis süsü verdikleri, durdurdukları araçta bulunan şahıslara haklarında ihbar olduğu, üzerinde bulunan para veya pasaportun sahte olduğunu söyleyip kontrol etmek bahanesi ile alıp gasp ettikleri ve kaçtıkları belirlendi. Ayrıca şahısların Ankara ilinde benzer tarzda 5 ayrı olaya karıştıkları değerlendirilirken, Gözaltına alınan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerin yurt dışından tüp bebek tedavisine gelen bir çiftin 2 bin 500 dolar parasını da bu şekilde gasp ettikleri öğrenildi.

22 Tem 2019 - 18:53 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.