Akbank duyarsız mı kalacak?

Bir fabrikada işçi olarak çalışan iki çocuk babası Tuncay Tekir, telefonunda kullandığı Akbank Direkt mobil uygulamasından kendi iradesi dışında yapılan EFT’lerle 4 bin 988 TL tutarında borçlandırıldı

Burçin SAĞLAM AYSU-İLİMİZDE bir fabrikada işçi olarak çalışan Tuncay Tekir, kullandığı mobil bankacılık yüzünden çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Nedeni ise kendisinin bilgisi dışındaki kişi ya da kişilerin cep telefonunda kullandığı Akbank Direkt mobil uygulamasından hesabından EFT yapması. İddialara göre; Tuncay Tekir, 10 Temmuz tarihinde fabrikadaki işyerinde mesai yaparken cep telefonunda kullandığı Akbank Direkt mobil uygulamasından kendi iradesi dışında maaş hesabından işlem yapıldı. Ardından durumu ertesi gün 11 Temmuz’da kredi kartından da işlemler yapıldığında fark etti. Yaşadığı mağduriyeti Akbank’a ileten Tekir’e banka yetkilileri bu durum karşısında hiçbir şey yapamayacaklarını söyledi.

ONAY MESAJI GELMEDİ

Ekonomik sorunlar yaşayan Tekir, “Yapılan bu işlemleri ben tesadüf eseri uygulamaya girerek gördüm. Bana yapılan hiçbir işlemden onay için mesaj gelmedi. Normalde kullandığım operatör Vodafone üzerinden bana onay mesajı gelirdi ama bu işlemler sırasında hiçbir şekilde bana mesaj gelmedi. Ama sistem üzerinden mesaj gelmiş olarak görülüyor. Ben onay vermediğim halde hesabımdan paralar çekilmiş, paralar aktarılmış. Ben Akbank’a gidip bu mağduriyetimi dile getirdiğimde hiçbir işlem yapılmadı. Dolandırıldığımı kanıtlayamadığım için bu borcu ben ödemek zorunda kaldım. Ben iki çocuk babasıyım ve bir işçiyim. Kurban Bayramı öncesinde zor durumda kaldım” dedi.

Akbank ise Tekir’in bu mağduriyetine karşı şu cevabı verdi:

“Akbank Direkt’ten bilginiz dışında yapıldığını belirttiğiniz işlemlere ilişkin itirazınızı inceledik. Öncelikle yaşadığınız bu durumdan dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Bilindiği üzere Akbank Direkt’e müşteri numaranız veya T. C. Kimlik numaranız ile belirlediğiniz şifre ve tek kullanımlık cep şifre ile giriş yapılmaktadır. Olası dolandırıcılık girişimlerine karşı mağdur olmamanız adına Akbank Direkt’e giriş belirlediğiz şifre ve tek kullanımlık cep şifrenin üçüncü kişilerce bilinmemesinin ve gizliliğinin tarafınızca sağlanmasının önemini tekrar vurgular; Akbank Direkt’i kullandığınız-kullanacağınız cihazların güvenlik kontrollerinin de düzenli olarak yapılmasının faydalı olacağını tekrar hatırlatmak isteriz. Yaptığımız incelemeler sonrasında itirazınıza konu işlemlerin Akbank Direkt üzerinden tarafınıza ait şifrenin doğru olarak girilmesi suretiyle gerçekleştirildiği tespit edilmiş olup bu durumun şifre gizliliğinin sağlanmamasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle itirazınıza konu tutarın bankamızca karşılanmayacağını üzülürek belirtmek isteriz. Kötü niyetli üçüncü kişiler aleyhine yasal işlem başlatmanız halinde bankamız, Cumhuriyet Savcılığı’nın ve ilgili yetkili yasal mercilerin isteği doğrultusunda yasal kurallar çerçevesinde her türlü bilgi ve belge talebini mümkün olan en kısa sürede karşılayarak gerekli desteği verecektir. Müşterilerimize yardımcı olmak için düzenli olarak güncellediğimiz www.akbank.com web sitemizde bulunan güvenlik uyarılarında belirtilen konuların dolandırıcılık girişimlerine karşı alınacak tedbirler kapsamında önemli olduğunu ve bunları takip etmeniz gerektiğiniz tekrar hatırlatmak isteriz.”

11.07.2019 tarihinde kredi kartından EFT işlemleri yapıldı.

EFT BANKALAR ARASI HESABA HAVALE- 1.050.00 TL

EFT HİZMET BEDELİ-51.89 TL

EFT BANKALAR ARASI HESABA HAVALE BONUS-1.430.00 TL

EFT HİZMET BEDELİ-67.04 TL

EFT BANKALAR ARASI HESABA HAVALE SWIFT ÖDEMESİ İÇİN-1.140.00 TL

EFT HİZMET BEDELİ-55.47 TL

EFT BANKALAR ARASI HESABA HAVALE-1.140.00 TL

08 Ağu 2019 - 11:06 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.