Gaziantep, 3. Kez Kocaeli’ye gelecek

Türkiye Gaziantepliler Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Kocaeli’de Gaziantep tanıtım günlerinin 3.sünün Ekim ayında düzenleneceğini açıkladı

Boran KAYALAR-Arzen Sanat Evi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Türkiye Gaziantepliler Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Kocaeli’de Gaziantep tanıtım günleri ile ilgili açıklama yaptı. Kahvaltılı basın açıklamasına Gaziantep Dernekler Federasyonu Başdanışmanı Erol Satıloğlu, Elite Fuarcılık Ltd. Şti. Sahibi Kamile Yurtseben, Elite Fuarcılık Ltd. Şti. Müdürü Nurşen Doğan da katıldı.

‘HEDEFİMİZ ULUSLARARASI TANITIM’

Kahvaltı sonrası konuşan Türkiye Marmara Gaziantepliler Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Kocaeli’de Antep Günleri’ 2-6 EKİM 2019 tarihleri arasında İnterteks Fuar Merkezi’nde Gaziantep Valiliği’nin himayesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Gaziantep Dernekleri Konfederasyonu önderliğinde ve Elite Fuarcılık Ltd. Şti. organizatörlüğünde yapılacak. Gaziantep’i her yönüyle Türkiye’ye tanıtmak, bunun yanı sıra Gaziantep’in ve Gazianteplilerin kalkınmasına katkı da bulunacağız. İleride bu etkinliğimizi uluslararası alana taşıyıp Gaziantep’in uluslararası tanıtımını sağlamak temel hedefimizdir” dedi.

‘GEÇEN YIL ÇOK EKSİĞİMİZ VARDI’

Sözlerini sürdüren Özaygut, federasyonun çalışmaları hakkında bilgi vererek “56 dernek, 4 federasyon, 8 Avrupa ülkesinde hizmet veren bir kurumuz. Ankara Çankaya’da 5 dönüm üzerine TRT binası karşısında bir yurt yapacağız. Kasım ayı sonunda ilk kepçeyi vuracağız” dedi. Özaygut, “Bu yıl Bin paket kırtasiye yardımı dağıtacağız. Yalova, Bursa, Düzce, Sakarya, İstanbul Anadolu Yakası’ndan yoğun bir talep oldu tanıtım günleri için. Geçen sene çok fazla organize olamadık. Eksikliklerimiz vardı. İnşallah bu sene güzel bir tanıtım olacak. Çünkü arkadaşlarımız çok çalışıyor. Gaziantep’i dört dörtlük yaşatacağız. Esnafın çoğu Gaziantep’ten gelecek” ifadelerini kullandı.

‘150 BİN KİŞİ BEKLİYORUZ’

Fuarda her kesimden vatandaşın alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla fiyatları standart hale getireceklerini ifade eden Özaygut, “Bu kurala uymayan esnafı o alanda tutmayacağız. İzmit’te yemek kaç liraya yeniyorsa fuarda da yemek fiyatı fazla olmayacak. Organizasyonda bu yıl şikayet masası kuracağız. Vatandaşın direk ilgili kurumu aramadan şikayeti orada değerlendirilecek. Geçen yıl 132 Bin ziyaretçiydi. Bu yıl ise 150 Bin ziyaretçi bekliyoruz. Kocaeli’de Gaziantep günlerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e katılması için davet gönderdik. Fuarda ayrıca Gaziantep’in sembolü olan figürler de olacak” dedi.

KASIM’DA GEZİ VAR

Kasım ayında Gaziantep’e bir gezi düzenleyeceklerini de belirten Başkan Özaygut, “İnşallah Ekim ayında güzel bir organizasyon yapacağız. Bu işi ilk yaptığımız 2014 yılında rol model olduk. Bütün illerin değerleri farklı. Görmediğimizi görüyoruz, gezmediğimizi geziyoruz. Güzel bir atmosfer oluyor. Tüm vatandaşlarımızı 2-6 Ekim’de Kocaeli’de Gaziantep tanıtım günlerine bekliyoruz. Büyükşehri Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ı, basın mensuplarımızı Kasım ayında Gaziantep’e götüreceğiz” şeklinde konuştu.

‘TÜM DEĞERLERİMİZİ TANITACAĞIZ’

Özaygut son olarak “Unutulmaz şehir fuarları arasında ayrı bir önemi olan Kocaeli’de Gaziantep Günleri fuarında temel hedefimiz; Gaziantepimizi, kültürümüzü, gastronomimizi, tarihimizi, medeniyetimizi, yerel yönetimlerimizi, üniversitemizi, sivil toplum örgütlerimizi, yöresel ürünlerimizi, binlerce yılın imbiğinden geçmiş mutfağımızı kısacası sahip olduğumuz tüm değerlerimizi Türkiye’ye tanıtmak ve ulusal arenaya taşımak. Organizasyon öncesi ve sırasında yapılacak tanıtım ve etkinlikler, yerel ve ulusal sanatçılar fuar alanında konser verecek. Folklor gösterileri, Gaziantep türküleri korosu, fotoğraf sergileri ve buna benzer katılımı arttırıcı ve tanıtımı olumlu etkileyici birçok organizasyon gerçekleştirilecek” dedi.

04 Eyl 2019 - 14:05 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.