Ağaçlar susuz kalmıyor

Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki ağaçların bakımı için periyodik olarak sulaması yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sıcak yaz günlerinde şehri serinleten ağaçları unutmuyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri kent genelindeki milyonlarca ağaca kurumamaları için sulama çalışması gerçekleştiriyor. 20 ton su kapasiteli 20 araç, il genelindeki birçok yerde her gün ağaçlara can suyu dağıtıyor.

219 BÖLGEDE SULAMA YAPILIYOR

34 personel ile sabah ve akşam saatlerinde yapılan sulama çalışmalarıyla damlama sulama sistemi bulunmayan ağaçlar suya kavuşuyor. Çalışmalar il genelindeki mesire, yürüyüş yolları, cadde ve bulvarlardaki 219 bölgede sürdürülüyor. Sulama çalışması doğrultusunda her ağaca 20 litre su veriliyor.

1000 TONLUK DEPOLAMA MERKEZİ

Ağaçlara verilen can suları ise Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kuyulardan elde ediliyor. Açılan kuyulardan elde edilen sular yine Büyükşehir Belediyesi’nin depolama merkezine getiriliyor. Yaklaşık 1000 tonluk kapasiteli depodan araçlara aktarıla sular, birçok türdeki ağaca can suyu veriyor.

YEŞİLLENDİRMEYE DEVAM

Öte yandan Kocaeli genelinde ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. Sakarya ve İstanbul il sınırları arası otoyol kenarları, D-100 Kenarları, mesire alanları, yürüyüş yolları, caddeler, bulvarlar ve yeşil alanlar, ağaçlandırılıyor. Süs bitkileriyle estetik uygulamalar da yapılıyor. Ağaçlandırma çalışmalarının yanında sulama hizmetleri ise ihmal edilmiyor

11 Eyl 2019 - 12:51 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.